I lommelyktens reflekterte lys
Natt/kveldsopptak setter en fort på prøve. Her nytter det ikke uten stativ, om en da ikke benytter andre støtteanordninger. Hovedutfordringen ligger nok hos modellen som når en gjør denne typen opptak må stå dønn i ro, og ikke bevege på noen ting (nesten) Det er jaggumeg ikke lett når en har en kald kraftig vind fra nord inn mot ryggen. Takk skal du ha for iveren din.
Bildet inngår i albumet Mennesker -
Utstyr
  • Nikon D100
  • 50mm
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/1.4
  • Lukker1/1.3s
  • Nei
  • AnnetLommelykt mot reflektor som beveges mot modellen slik at en får fordelt det harde lyset fra lykta. Det kan så absolutt svare seg å ha med en hjelper under slike forhold. Reflekoren fanger mye vind og farer fort bortover uten forvarsel om vinden tar tak.
    Bildet bør betraktes i fullscreen
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger881
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_105962} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Fredrik K.

Veldig god stemning i dette bildet. Jeg synes plasseringen av bakgrunnen var fin, og lysbruken på modellen er bra. Jeg tror ikke jeg likte skinnet i det hun holder seg fast i - lyset avtar utover armen hennes, og så kommer det litt for brått tilbake.
Venche J.

Hah, det var flott.

Det eneste negative som jeg ser er den tatoveringen på skulderen som jeg ikke har helt sansen for. Men den var nå der... (Jeg er nok litt gammeldags, innrømmer det.)

BRAVO!

Wenche.
Tone B.

Virkelig flott stemning her. Spennende å bruke slike teknikker ved denne typen bilder. Synes du har lykkes bra her! Fint bilde!

mvh Tone
Vibeke P.

Hei Nils!

Jeg må innrømme at resultatet ditt ble meget bra! Litt bevegelsesuskarphet i modellens hår og ansikt, men regner med at du er klar over det. Betyr veldig lite synes jeg. Det er et skikkelig spennende lys du arbeider med for tida, tror nok at jeg også må forsøke på det der. Har sansen for det. Regner med du har kjørt bildet dit igjennom NI!? armen er en smule for soft..... (pirk!!!) Ellers så ville jeg vært meget fornøyd dersom det hadde vært mitt bilde.

Vibeke : )
Fred S.

Pent, men jeg synes posituren blie littegran stiv og anstrengt. Vet heller ikke om det å ha ansiktet vendt mot fotografen på denne måten er det optimale her, hva med blikket ''utover'' i stedet. Er i tvil, men vakkert er det absolutt slik det framstår også.

vh fred
Inger-Lise S.

Et nydelig bilde! Lyset ble virkelig fint her og ga en god stemning. Fin soft effekt og varme,fine fargertoner. Likte motivet godt. Syns stillingen virker litt unaturlig..Men det er pirk i denne sammenheng,med et så godt bilde ellers.. Fin kontakt med modellen her.
Du inspirerer til å fotografere med lommelykt!
Ser spennende ut, men ikke lett ut...

Mvh Inger-Lise
Per Ivar S.

Jeg syns bildet var nydelig, og skjønner ikke de andre kommentarene som pirker på detaljer. Det er heltheten som gjelder.

Du ga også meget gode tips om hvordan man skal ta bilder i mørke/skumring, som jeg ofte selv sliter med. Takk for det.
Det var da ikke noe kraftig nordavind da du tok bildet? Modellens klær henger jo rett ned! Hadde det vært finnmarkskysten, skulle du nok fått brynt deg!
Nils B.

Takker for ærlige tilbakemeldinger.
Når det gjelder den ''kraftige'' vinden fra nord så føltes den nok kaldere og kraftigere enn det som synes på bildet. Men den kom i råser og når den virkelig tok tak så kan du tryggt si at bildet hadde masser av bevegelsesuskarphet.
Kay R.

Skjønner ikke kordan du får det til Nils... En utrolig stemning og vanvittig lys. Mens vi andre ødelegger bilder med blits lager du ditt eget lys. Dette var virkelig kos for øyan...

MVH Kay:-)
Grethe B.

Kreativt og flotte farger, både rødfargen, hudfargene og den brune bak!
Tror jeg må anskaffe meg en stor lommelykt.

mvh
gt
Stig B.

Flott belyst og fine farger. Kanskje reflektoren kunne vært løftet litt, synes det blir skygger under øyne og hake. Litt anstrengt positur kanskje.

Beundrer innsatsviljen til både modell og fotograf.

Mvh Stig
Bjørn H.

Hei Nils ...

Joda her lager du et bilde på en helt spesiel måte som er litt i særklasse :)

Tatt i betraktning det lille lyset, noe som igjen medfører at du må jobbe på 1/1.3s, er resultatet superb...

Bevegelsesuskarpheten plager ikke det spor.-

Fargene er myke og varme....så her tryller du godt med lykta ...

Mulig jeg syns posituren kan virke litt anstrengt, men tot.sett er dette knall :))

Bjørn ;¤
Steinulf L.

Vellaget under vanskelige forhold. Modellen din ser kanskje litt anspent ut.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu