Øya i Veig
Øya ved den gamle setergrenda og garden Vivelid, nå turisthytte med privathytter spredt rundt omkring. Hytta på motsatt side er ei steinbu som har fått en heller uvøren restaurering.
Sol og blå himmel? Glem det. Her var mer eller enda mer tåke, og vekslende regn,

---------------
Vivelid er ikke stedet for fotografer. Etter at vi hadde tatt dette bildet og et bilde av et gammelt steinhus, kom det en person ut av turisthytta, informerte bryskt om at dette var privat grunn og fotografering var ikke tillatt uten tillatelse, snudde ryggen til, og gikk.
Bildet inngår i albumet Hjølmodalen - et spennende alternativ - Hjølmodalen er en sidedal til Måbødalen fra Øvre Eidfjord. Egentlig er den minst likeverdig, men mindre kjent:
Tre store fosser mot Måbødalens ene, ingen regulering av vannføringen, og en vei som får Måbødalen før den ble lagt i tunnel til å se bred ut. Ta med kuleramme for å telle serpentinsvingene, som ikke er for biler over 8 m lengde.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 18-55 mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/160s
  • Filmtype(ISO200)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger390
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_110030} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Inger-Lise S.

Et nydelig høstmotiv med vakre farger. Dyktig presentert.

Synd med den hytte-eieren...

Mvh Inger-Lise
Marius F.

Fint landskap og du har fått frem flotte høstfarger. Hadde gjort seg med litt mer fargerik himmel.

-Marius-
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei.

Det at du også fekk med tåkeskyene gjorde bildet mye meir interessant p.g.a. den lyse himmelen ,
regnversdager kan også være eit godt foto-ver ,
det viser du her ,
i tillegg var det også fine høstfarger i ein flott velkomponert natur ,

måtte flire litt då du fortalte om han bryske hytte-fyren , det virka litt snodig ;-)

Mvh Inger Anne
Mike T.

Hei Odd Tore,
meget INVITERENDE bilde for å besøke og glede seg over høsten. Flott komponert, og fine fargenyanser. Et lite telt, en varm sovepose, litt kokemalt kaffi - her kunne jeg trives.
Hilsen Mike
Rune T.

Hei!
Fin skildring av høstnaturen. I dette tilfellet synes jeg faktisk at bildet supllerer historien og ikke omvendt. Når det er sagt drister jeg meg til å foreslå følgende endringer (kanskje et alternativ til en senere anledning):
Blant annet litt lavere kamerastandpunkt gir mer av øyen samt refleksene i vannet. Det ser ut som om tåkeområdet er tomt for informasjon, men det er strutktur i tåken og den skulle jeg gjerne sett litt til - nå er det området som ikke har fjell som bakgrunn helt utbrent.

Mvh
Rune
Venche J.

Oioi, vanskelig lys på himmelen.
Ellers er det jo et kjempeflott høstbilde med herlige farger. Må dog medgi at Runes forslag til kamerastandpunkt muligens hadde hevet bildet.

Wenche.
Eli B.

Vakkert høstbilde. Kan godt hende at det med kamerastandpunktet er et godt forslag, men jeg tenkte ikke på det før jeg leste det, syntes bare at bildet beskriver høsten og fjellet så bra.
mvh Eli
Roger K.

Veldig flott dette. Ingen tvil om at gråværsdager gir flotte bilder noe du beviser veldig bra her. Flotte høstfarger som lyser opp i en ellers grå dag. Likte dette godt og fint med utfyllende tekst til.

Mvh RK
Steinulf L.

Flott høstbilde. Allemannsretten gjelder vel der også?
Odd Tore S.

Hei, og takk for hyggelige og konstruktive kommentarer!

Fint at dere likte dette til tross for gråvær, tåke og etterhvert bra med regn.

Det merkeligste med han som nektet oss å fotografere var at han tydeligvis i alle fall jobbet på turisthytta. (Han var medlem av Kleppestø IL).
Ikke særlig gjestfritt, men vi sparte da pengene til den kaffen vi var på vei inn for å kjøpe!

Rune:
Lavere kamerastandpunkt, ja, men bare etter bruk av greinsaks. Du ser strå og buskas i strandkanten. Med tanke på han som ikke likte fotografer er jeg glad jeg ikke prøvde, saksa lå i sekken.
Tåka: Her kan det hende at det ligger litt info, ved å øke kontrasten på originalbildet får jeg et par blåaktige områder nær sidekantene. De har nok gått tapt underveis.

Odd Tore
Janne L.

Et nydeligt fint høstbilde. Det er riktig at det er et innviterende bilde. Men etter hva du skriver om mannen fra turisthytten, så blir nok ikke det den første hytten jeg legger turen til, nei.
Men naturen er fott ser jeg.
Janne
Reidun G.

Nydelig høstfarger og motiv, synd du ikke fikk frem den sikkert grå tunge himmelen.
Skikkelig surmaga fyr du traff da :-)

Reidun
Stig B.

Et flott høstbilde. Fine farger, tåke, fjell,vann; elementer som hører til.

Tror jeg ville beskjært litt på venstre side, inn til øya, og litt fra bunnen. Det ville gitt en litt strammere komposisjon.

Artig med historien til. Vanligvis blir alle mer vennlige på fjellet, tydeligvis ikke alle.

Mvh Stig
Odd Eirik S.

Flott høstbilde med alle elementer man forventer å finne i fjellet på denne tiden. Fine farger og pen komposisjon. Kunne ikke unngå å se kommentaren fra SB. Kan være litt enig angående forslag til strammere komp. Måtte prøve det selv og synes det fungerte svært bra. Fint med opplysningene i underteksten som plasserer dette på kartet samt gir litt historisk innblikk i området.

Er overasket over at noen i det hele og store kan prøve å nekte noen å ta bilder i fjellet. Privat grunn eller ei, her gjelder allemannsretten så juridisk sett tror jeg ikke han kan nekte noen som helst i å ta bilder. Surpomp er det rette ordet på slike folk.

mvh
OddES
Kay R.

Flott høstholme dette Odd Tore... Fargene jo virkelig nydelige..
God dybde i bilde og effekten av tåke e absolutt til stede. Fint levert høstbilde. Ha en fortsatt fin kveld..

MVH Kay:-)
Odd Tore S.

Hei gijen, og takk for flere kommentarer!
Angående strammere utsnitt, så prøvet jeg også flere versjoner: Kuttet på venstre side, kuttet vekk hytta og kutt på begge sider.
Jeg valgte denne på grunn av steinene i nedre venstre hjørne, synes det ble litt tomt der uten disse. Årsaken er gjerne den at jeg strevet en god del med å få de med uten samtidig å få kratt langs hele nedkanten av bildet.
Odd Tore
Jonny E.

Hei hei Odd Tore

For meg e hytta veldig viktig i bildet,
den tilfører nokka ekstra i høst motivet.

Et behagelig og velkomponert bilde.


Ha en god dag

. JonnyE
Odd Tore S.

Hei, Jonny:
Takk for kommentaren.
Hytta ble OK etter at jeg hadde restaurert den litt ekstra i PS. Opprinnelig var den et rotehøl av klasse. Derfor prøvet jeg også kutte vekk hytta som alternativ, men da balanserte etter min mening ikke motivet.
Odd Tore
Ole Walter S.

Flott bilde fra Veig. Navnet vekker noen minner fra et par turer jeg hadde der oppe, både vinter og senhøst. Vivelid var et fint sted å være når det var kaldt og surt ute. Flotte høstfarger og tåka på toppene.
Jonny E.

Hei igjen

Godt restaureringsarbeid dette,
du valgte rett løsning.


Ha en god kveld

. JonnyE
Knut L.

Meget fin presentasjon av naturen i høstprakt.
Flott er det.

mvh
Knut

Bjørn H.

Hei Odd Tore ...

Har desverre ikke fått anledning til å kommentere så mye i det siste, men ser jo at du presenterer mange flotte bilder om dagen -

Kjiiipe greier med slike grinebitere a gitt ....... bli tilsnakkanes på fjellet for å fotografere flott natur ... herregud !!!!

Bildet er bra det, og den røde tua gjør mye ....

Enig at det kan kappes litt på venstre side.

Ideelt sett, skulle jeg gjerne sett mer av speilingen... men det er jo ikke sikkert terrenget og forholdenen lå til rette for det ...

Bjørn ;¤
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu