Uvanlig?
Tok dette bildet søndagsmorgen. Vestover. Det dukket opp en ''regnbue'' selv om det ikke var regn i luften. Jeg vet at dette skjer av og til, men har aldri sett det så sterkt som her. Jeg har kun gjennomført småjusteringer i PS.
Håper bildet faller i smak. Som mitt forrige bilde er nok ikke det automatiske blendervalget optimalt med tanke på dybdeskarphet.
Bildet inngår i albumet Spesiell fenomen i naturen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-11-09 17:19:13
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-11-11 08:34:25
    Versjon #3
Utstyr
  • nikon d70
  • nikon 18-70
  • Brennvidde27mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetStativ, fjernutløser, undereksponering 0,7
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger803
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_113957} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Odd Sverre T.

Flott bilde, fine farger, god komposisjon
Roger K.

Hei Vegard,
Herlig igjen. Den naturen din er vist utømmelig for flotte motiv og noe du igjen gjengir nydelig. Kanskje jeg ville klonet veg det røde ved siden av solstripen? Litt mere dybdeskarphet, blender 11-16.

Ha en fin kveld

Mvh RK
Vegard L.

Hei Roger. Jo det var kanskje en tanke det. Skal se om jeg legger ut en versjon uten ''bøyer''. (men bruker vanligvis ikke å tukle med naturen)
mvh Vegard
Roger K.

Hei igjen Vegard,
Tror du misforstod litt. Jeg mente den rød/rosa stripen langs solstripen på himmelen. Dette kan vel bli litt vanskelig da du må ta litt bort på speilingen også. Motivet skjemmes ikke noe av den grunn. Helt enig med deg at en ikke bør tukle med det naturlige for mye. Bøyene/blåsene føler jeg hører hjemme i bilde.

Ha fortsatt en fin kveld

Mvh RK
Vegard L.

Roger. ''Solstripen''? Har du lest teksten på bildet. Det er en ''regnbue''. Har jeg misforstått igjen?
Mvh Vegard
Stine J.

Nydelig igjen! Du er heldig som har så flott motiv å dra nytte av. Fint med trærne i forgrunn denne gang og artig med regnbuen. Nydelige speiling i vannet som vanlig. Blåser det aldri hos deg? :-)
mvh Stine
flemming r.

Fantastisk fjeldbilled med flotte farver og spejlinger.
Christian P.

Flott bilde. Er det frostdis som gjør dette eller?
Vegard L.

Takk for kommentarer.
Stine: Dette er fra Indre Sunnmøre, her er det forholdvis lite vind. 9 mil til kysten, men vindstilt er det ikke så ofte.
Christian: Ingen frostdis. Ca 5 plussgrader. Der det ikke er speilblankt er det litt krusninger.
Mvh Vegard
Roger K.

Hei igjen Vegard,
Jeg ser faktisk to regnbuer. Konturer av en på midten og den til høyre som jeg tenkte var en solstråle. Dette er et fenomen som ikke jeg har opplevd. Må sikkert være en del fuktighet i luften som får denne lysbrytningen?

Mvh RK
Gaute B.

En nytelse. Enkelt og greit..... lekkert
Vegard L.

Som Roger sier så er det antydning til to regnbuer i bildet. I virkeligheten kunne jeg faktisk se 3. En var litt lenger til venstre. Jeg tror at det finnes et meterologisk navn på dette, uten at det jeg husker det.
Mvh Vegard.
Frank N.

Veldig pent! Fine detaljer og god komp. La bøyene være der.

Frank
Inge S.

Vakkert !! Ikke noe å si noe mer om det! :-)
Inger-Lise S.

Hei! Nydelig igjen fra deg. Veldig spesiell regnbue. Så bred i ene enden. Lekker.
Flott motiv og herlige farger. God komposisjon. Flott speiling, og fin forgrunn.

mvh Inger-Lise
Odd Tore S.

Hei!
Dette ser ut som det vi på Ringerike pleide å kalle en værmann. bare det at du har to stykker, en sterk og en svak. Tipper på at sola står bak fjellet til høyre, og at det ca. 22 grader til den svake.
Etter det jeg mener å vite, er det halo om det røde er innerst, og da har vi med iskrystaller og refleksjon/brytning å gjøre. Er det røde ytterst, er det en korona, og det har med brytning i vanndråper å gjøre.
Jeg synes bildet ditt er så interessant at jeg ville anbefale deg å sende det DNMI og få en forklaring fra dem. Jeg gjorde det med min solpilar i sommer, og fikk både forklaring og bildet lagt ut på deres hjemmeside.
Ellers var dette et nydelig bilde, som ikke vil bli gjenstand for pirk fra min side, til det var det alt for interessant.
Odd Tore
Vegard L.

Dette var interessant Odd Tore. Jeg skal gjøre som du foreslår.
Mvh Vegard
Kay R.

Uvanlig..muligens.. Vakkert.. ja så absolutt. Hæææær e det stemning.

MVH Kay:-)
Vegard L.

Svar fra DNMI:

Det var ingen regnbue du tok bilde av. Sollyset ble brutt gjennom et tynt skydekke bestående av iskrystaller. Det kalles ''halo''

Johan K.

Nok et nydelig bilde fra deg. Litt spennende dette ''halo-fenomenet''. Men her er også flotte farger og en god komposisjon. Flott speiling i vannet. Fint at regnbuen også speiles.

Et flott og stemningsfult bilde

Johan
Odd Tore S.

Hei igjen!
Sa DNMI bare ''halo''? Det stemmer med den ytre, men kilder de selv viser til, bruker uttrykket ''corona'' om den indre (jeg sjekket litt om dette før jeg kommenterte i går).
Det blir spennende å se hva som skjer videre, om de f.eks. legger ut bildet ditt. En gang tidligere var den en meteorolog fra Storm(?) som hadde en annen mening om et fenomen som ligner på ditt, og da medga DNMI at de hadde brukt litt harelabb da de svarte første gangen.
Odd Tore
Vegard L.

Hei Odd Tore. Jeg sendte to bilder til DNMI. Sender det andre til deg på mail siden du virker interessert. (har brukt opp kvoten på foto.no).
mvh Vegard
Oddvar B.

Stemningsfullt bilde! Flott lys i hele bildet, i tillegg til himmelfenomenet.
Ser forøvrig at du har mange flotte naturbilder.

ob
Odd Tore S.

Hei enda en gang!
Du gjorde rett i å legge inn den versjonen du har her, for på ekstraversjonen kom ikke den svake haloen frem. Derimot ble flere fargede belter synlig innenfor den sterke i ekstraversjonen.
Jeg kan ikke skjønne at det ville være noe galt i å legge ut også denne som v3 her, motivet er jo det samme. Jeg mener at det ville vært interessant fordi det viser bedre det som bare blir et farget område på v1.
Jeg er litt spent på hva DNMI gjør og når de gjør det, det tok over en uke med solpilaren min.
Odd Tore
Vegard L.

Ok! jeg henger på den ekstraversjonen til allmen beskuelse.
Mvh Vegard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu