Champagne
Utstyr
  • Minolta 700
  • Sigma 70-210
  • Blender-
  • FilmtypeFuji Velvia
  • Nei
  • AnnetStativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger254
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_11820} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Dag T.

Nydelig bilde, men litt slapp komposisjon. Jeg tror jeg ville ha beskåret litt på alle kanter unntatt nede.
Kjell O. H.

Hei Dag. Du har eit poeng. Slik bildet er her er det berre blitt scanna og så har eg brukt ''unsharp mask'' på det. Eg vurderte å beskjere det slik du foreslår, men lurte på om i så fall bildet ville bli for abstrakt til at folk gjenkjente motivet. I alle fall folk som ikkje kjenner til slike fartøy. Hmmm... kanskje eg bør teste det på landkrabber i USA... :-)
Dag T.

Veeel, som beskrivelse av fartøyet er det kanskje best slik, men som bilde, gjerne abstrakt, synes jeg det er bedre beskåret. Det spørs hva du vil med det.
Kjell O. H.

Som sagt så gjort. Ein litt nedkutta versjon er lagt ut på photocritique.net med spørsmål om kva bildet forestiller. IQ-test for folk i Kansas og Oklahoma... ;-)
Kjell O. H.

Min vitskaplige test viste at 98.37% (+/- 3%) av folk i Kansas og Oklahoma forstår at det er ein slags båt også etter beskjering.

Bildet er i alle tilfelle best etter litt kutting oppe og på sidene. Uansett - sidan eg ikkje er reklamefotograf og dermed kan prioritere det estetiske framfor det tydelige blir dette heretter den Officielle Vercionen. Eg kan dessutan legge til ein forklarande undertekst for dei 1.63% (+/- 3%) som ikkje forstår kva bildet går ut på.

Erik A.

Fineste katamaranen jeg har sett noengang, har du polert den selv?! Kommer gullyset kun fra en ekstremt lav sol, eller er det forsterket/manipulert på noe vis? Ellers synes jeg denne ''offisielle'' versjonen funker meget godt. En trangere beskjæring vil gjøre den for abstrakt, man vil miste det maritime preget som jeg synes gjør bildet gjenkjennbart. Slik det er her kan både bølgeskvulp og måker formelig høres. Skal det beskjæres i det hele tatt, må det kun bli en halv cm til høyre, slik at det svarte ''trappetrinnet'' i bakgrunnen forsvinner. Kjempeflott!
Kjell O. H.

Takk for kommentaren, Erik. Det er solnedgangen - vinkelen er så låg at den refleksen du ser under båten berre varte i 3-4 minutt. Båten låg ved kai ved Strandkaiterminalen i Bergen når eg tok bildet. Det er ingen triksing i Photoshop her, kun ''unsharp mask'' og litt beskjering.

Lyset og refleksen var uvanleg rikt og rødt denne kvelden. Dessutan får bruk av Velvia alltid fart i slike motiv. Vidare scanna butikken det originale lysbildet ca. ein blender for mørkt. Eg har ikkje korrigert for dette fordi eg likte den ekstra fargemetninga som vart resultatet.
Bjarte K. F.

Nydelig!!! Er helt enig med alt det postive som er nevnt over!

Tror jeg ville ha delt bildet i to halve,og beholdt delen til høyre. Jeg holdt hånden over den venstre halvdelen,og synes bildet ble litt bedre. Men bare litt! Det er flott slik det er,også! Bevares!

Ellers er det jo glimrende å se slike motiver. Jeg hadde nok gått rett forbi...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu