Sensuell reprise
For et par år siden ''forsvant'' kontoen min av en eller annen teknisk årsak, og jeg måtte etablere meg på nytt for å få lagt ut bilder. Bildene finnes imidlertid, og i stedet for å eventuelt be ad.min. om å flyttet de gamle bildene over på næværende ''konto'', bruker jeg dem heller som kombinert ''arkiv'' og referanse-arsenal. Med det siste mener jeg at det er nyttig å kikke tilbake på de første bildene en la ut, for å se om en , i egne øyne, har hatt utvikling.
Dette bildet er et av de jeg var fornøyd med den gangen, og også nå, dessuten har jo foto.no hatt nesten total utskifting av klientellet siden den gang, så ut med det....
Utstyr
  • nikon coolpix 885
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger828
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_155697} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Ronnie S.
Sensuell klisje, men utrolig godt sett, fotografert og presentert selv om det er snø bakvendt :-)
Inger-Lise S.
Hyperelegant med lekre linjer.

Inger-Lise
Jan Frode A.
Jeg tenkte først på gåsehud og forfrossne basketballdamer i frostrøyk, men kommer meg ned på jorda igjen.
Flotte linjer og fint lys som gir en mykhet over motivet. Dette understrekes av den lune fargetonen.
Klassisk ja, men dog fint presentert med god bruk av, og plassering i bildeflata.

mvh Jan Frode
Espen A. I.
Mykt og vakkert! Meget fine farger:)

Mvh Espen
leif b.
Jan Frode, er jo inne på noe der.???
Neida jeg husker bildet fra en annen webside, der det ble veldig så gått mottatt.
Spennende linjeföring og for all del kreativ og fin komposisjon.
Rolf S.
Enkel i form og linjeføring. Fin stofflighet.
Men farvetonen er jeg veldig usikker på. Den blir litt ''skitten'' Finner ikke så mye å assosiere den med. Det er ikke ''gåsehud'', heller ikke snø. ( selv om det antagelig er det det er ).
Det spiller ikke så veldig stor rolle hva det er. Det funker som en abstraksjon, men kunne som sagt vær mer delikat.
Rolf.
Ishi K.
Sorry Fred, dette holder ikke. Klisje med uinteressant farge..
Avsluttet .
Sensuell appelsinskallhud, nei, lysbrun snø. Joda fine linjer, men liker ikke farven, hvilke fine linjer har en slik farve, en brun hud, nei.
Lyset gjør iallefall sitt til at bilde har en anelse dybde.

Alt i alt ganske bra.
mvh arild
Geir B.
Hei Fred:

Du skriver selv i en kommentar til et annet bilde:
''Presentasjon av abstrakte motiver her på dotten oppfatter jeg som en morsom lek med farger og former, og overhodet ikke som noe tolkbart .......''.

Videre sier du:
'' ..... ganske dekorativ, og mer kan en vanskelig si om dette.......''.

Er ikke fotoets muligheter nettopp en ''lek'' med farger og form - lys og innhold ...... ?
Er det ikke - nettopp denne leken - som gjør at bildet blir ''tolkbart'' .... man kan både
legge inn ''mening'' som fotograf og man kan hente ut ''innhold'' som betrakter.......
Det foregår - i beste fall - en visuell kommunikasjon ! ! !

Både snøen og kvinnekroppen kan ha ''linjer'' som kan presenteres abstrakt - det
sensuelle i snøen kan ( hvis utsnittet er det rette ) henspeile på det sensuelle.

Og det dekorative: Er det ikke slik at ''noen liker mora og noen liker dattera ...''
Noen ser drømmen om den fullkomne formen mens andre ser ''for liten dybdeskarphet''?

Jeg liker dette utsnittet, jeg ''ser'' den hete kvinnekroppen i den kalde snøen og det gjorde at behovet for noen '' betraktninger'' festet seg .....

Med vennlig hilsen
Geir


Janne L.
Jeg trodde det var hud. Satt å lurte på hvilken kroppsdel det var. Meget pent.
Janne
Fred S.
Takk for et knippe kommentarer som er mer varierte enn hva jeg har fått på lenge. Bra !
Ronnie: Ja , det er selvsagt snø, men ikke alle tar det med det samme. ''Appelsinhud'' hører også med.
Jan Frode: Basketballdamene mine hadde jeg glemt av: Litt irriterende, kunne funnet på en mye morsommere tittel ut fra dem.
Rolf: Har egentlig aldri tenkt på denne fargen som ''skitten'', men aksepterer selvsagt at du oppfatter det slik. Om jeg ikke er helt enig, så tvinger det meg i alle fall til å se på bildet med nye øyne. Tror imidlertid ikke jeg kommer til å legge ut en alternativ versjon med en annen farge: Har faktisk en variant av dette bildet her på dotten i en blåfarge som jeg i dag ikke står inne for ( burde heller sittet inne for den...)
Ishi: Ser under flere bilder at du har vært ute på et lite gerilja raid i natt: har absolutt sans for slikt. Om ikke kommentarene dine akkurat er '' politisk korrekte'' i forhold til intensjonene bak Bildekritikken, så er de helt i tråd med hva jeg bestandig har ment, nemlig at en kommentar som f.eks. ''Billig klisje'' er like legitim som ''Nydelig bilde'', og at en ikke nødvendigvis behøver noe mer utdypende : En formidler en subjektiv oppfatning god nok på den måten.
Dette var jo noe jeg også hevdet de gangene det stormet som verst rundt folk som nektet å akseptere negative kommentarer, og jeg aksepterer derfor kommentaren din uten å blunke. ...men ikke ubetinget, dette med klisje er en komplisert materie, kommer tilbake til det under bildet ditt av den keltiske (grav)steinen

Geir: Du er litt uklar, men jeg tror jeg skjønner hva du mener, og egentlig er vi ikke uenige, vi legger bare forskjellige ting i begrepet '' å tolke''

vh fred
Ishi K.
Tok en liten GG i går kveld ja ;). Bør kanskje uttrykke meg tydeligere ang. klisjebilder. Jeg har ikke noe imot klisjemotiver i utgangspunktet, faktisk tar jeg altfor mange slike selv. Men når det er sagt, på linje med at jeg mener bildekommentarer er til syvende sist en subjektiv oppfatning, mener jeg også at bildeuttrykk er/bør være først og fremst subjektiv uttrykk. M.a.o. skal et bilde bære ens eget særpreg, som formidler hva bildeskaperen vil andre skal oppfatte. Det er det som gjør inntrykk. Noen ganger funker det, andre ganger ikke, derffor trenger vi feedback. Men når et klisjemotiv også har fått en klisje løsning, er effekten såpass utvannet at det ikke lenger gir tilskuer noe særlig mer. En vits er alltid morsomst når man hører på den første gangen, men ikke etter 100 ganger. :)
Avsluttet .
Jeg gjettet på at dette var snø :-) Lekre linjer og kreativt utført.

MvhJRH
Odd Tore S.
Linjer i snø kan antyde mennesklige former, særlig med så god hjelp av fargevalg som du har gjort her.
Lyset er lekkert og fremhever formene fortreffelig, så egentlig ender jeg med konklusjonen om at her ville ''normal'' snøfarge vært å foretrekke, fordi fantasien min da hadde fått en (større) utfordring.
Odd Tore
Øyvind A.
Formene er flotte, men fargen kjøper jeg ikke. Og så tror jeg dette ville stått seg på beskjæring til kvadratisk format, mao vekk med den relativt tomme høyresiden.
Ø.
Elise K.
Gud, nå satt jeg lenge og tenkte: hva er det der? Sensuelle former? Rar rompe eller boobies, men så leste jeg nedover....aha.... det er snø! Og ingen basketballdame i snø heller, bare snø! Så da ler jeg litt igen, da...;)

Det kunne godt ha vært hud, så godt observert. Liker hvordan lyset faller og får det til å ligne hud.

Mvh Elise Klaveness
Nina S.
Jeg skjønner ikke helt dette med basketballdamer, de blir stadig omtalt, jeg ser ingen her heller, dette er ihvertfall ikke basketballdamehud, men snø i en litt sær farge, sensuelt ja, og behagelig lys, i et så stilrent bilde ser jeg en liten stripe som irriterer litt, sånn ca 4 cm fra nedre kant og 5 cm nfra venstre.
En lett delikat ramme.
Mvh Nina
Fred S.
Takk for morsomme kommentarer, og avklarende sun på klisjeer fra Ishi K.

Og Nina; må vel forklare dette med ''baskedamer'' da:
Det begynte som en fleipete svarkommentar fra meg under bildet ''The ghost of summers long gone''bilde nr. 129909

Hvis du kikker på den finner du opprinnelsen til ''basketdamene''. Senere en gang fikk jeg en enten småsur eller humoristisk ment kommentar fra en eller annen om at jeg stort sett bare resirkulerer tåkebilder og basketdamer ( her nemlig limt inn denne figuren i flere bilder), og derfor har jeg i enkelte sammenhenger brukt dette poenget ironisk/selvironisk et par ganger, som f.eks. i tittelen på det siste bildet jeg la ut på galleriet.

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.
Snøen er pen den. Liker lyset og bevegelsene. Du er flink til å få startet diskusjoner du, Fred. Morsomt å lese gjennom, tror nok jeg forholder meg ganske nøytral.. -som fargen. Pent.

Hilsen ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu