Fra Dørålen
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-09-30 18:51:15
    Versjon #2
Utstyr
  • D2X
  • 85mm 1,4
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1472
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_157631} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (39)
Steinulf L.
Storslagent! Intet mindre. Lang tele?
Espen A. I.
Dette er veldig bra. Nydelig lys og farger. Komp sitter også.

Med enkle ord perfekt:)
Stig B.
Ikke det klassiske utsnittet fra denne dalen :-).

Fine linjer som får meg på kryss og tvers i bildet. Vakre høstfarger underveis. Det bærende elementet er imidlertid lyset i bakgrunnen, som er godt presentert, i kombinasjonen med lyset i forgrunnen.

Mvh Stig
Eli B.
Dette var mektig og storslagent. veldig bra synes jeg.
mvh Eli
Odd Tore S.
Ikke ukjent sted, men ny vri, særlig når det gjelder lys og farger.
Egentlig ganske mye å forholde seg til samtidig, men det henger i hop, litt i stil med min kones mest krevende puslespill.
Kontrast forgrunn/bakgrunn, og særlig lyset i bakgrunnen er nok bærende krefter her.
Odd Tore
Geir N.
Et flott bilde med storslagent perspektiv:)

Det virker noe kornete på det forreste landskap! På min skjerm virker det som om enten er bildet blitt underexponert i det forreste landskap, el. for mye unsharp mask?!?
Håper at jeg tar feil i dette - men iallefall.... Det er et flott bilde:)
Kurt S.
Som å se inn i et eventyrlandskap. Utrolig vakkert!
Lys, farger, linjer og former i en herlig blanding.
Et av de fineste høstbildene jeg har sett på år og dag.
Mvh Kurt
Ketil K.
Takker for kommentarer. Bildet er ikke undereksponert. Men det er jo kraftig detaljering som er komprimert her. Oppskarpingen er tilpasset den LCD-skjermen jeg har.
John B.
Helt klart det beste i kveld...basta.
John B.
Inger Anne Maritsdotter V.
Et fenomenalt lys og en storslagen og vakker høstnatur der fargene ligger som et teppe over det hele.
Mvh-iav-
Lasse H.
Dette var flott. Et utsnitt av det klassiske motivet i helt ny innpakning - lyssetningen er jo helt utenom det vanlige. Det kan vel diskuteres om fargene i bakgrunnen er helt naturlige men det komplementære fargespillet mellom for og bakgrunn fungerer meget godt i dettet tilfellet.

Mvh
Lasse
Ann F.
Der skulle vi ha vøri, Karl.
Men slik ble det ikke for mitt vedkommede. Denne gangen.
Nydelig lys gjør halve bildet. Resten utgjøres av telens sammentrekkende perspektiveffekt. De runde små ryggene kommer nesten mot deg ut av skjermen.
Mvh Ann
Atle Q.
Hei Ketil. Dette ble bra! Flott lys & farger og utsnitt.
Eneste å plukke på er som Geir har sagt over, at forgrunnen preges av litt USM spor ?
Ellers så ser jeg at du har gravd dypt i lommeboka... og oppgradert fra D70 til D2X... gratulerer.
Atle
Per Harald O.
Med DEN lyssettingen ble dettte et sabla godt bilde!
Eyvind R.
Et nydelig bilde. Storslagne farger, former og linjer. Bra!

MVH Eyvind
Svein B.
Et enormt bilde Ketil, høstlig så det holder- om fargene er helt naturlige eller ei spiller ikke allverden rolle for meg så lenge det gir meg den aha-gjenkjennende følelsen som dette bildet her gir, dette er en glimrende oppsumering av høsten slik jeg ser den for meg. Dramatiske lys og vær i kombinasjon med fargeprakt og mektig natur- treffer meg bra dette!

En liten kommentar til tittelen- hvor er bildet tatt?
-Dørådalen jeg kjenner ligger langs Jotunheimvegen (på Ø Slidresida) og går mellom Vinstervatn og Nedre Heimdalen- for deg som er kjent i traktene.

-Dørålen er den klassiske høst-modellen som de aller fleste kjenner. Regner kanskje med det er her du har vært- men forvekslet navn. Eller heter det Dørådalen i dette området også?

Mvh
Svein B
Ketil K.
Takker for nye komentarer - dette er ikke langt fra Dørålseteren Svein, så jeg vet egentlig ikke hva som som er riktig å kalle dette.
Christoffer H.
Uten å virke flåsete så får du meg nesten under vann med dette bilde.
Mektigheten i dette bilde er utrolig med blåfargen på bakgrunnen!
*av med hatten*

Mvh Chris
Marina R.
Bøyer meg i lyngen her ja...
Flott lys som fremhever fargeprakten, og bruken av tele skaper suget.

marina
Nils B.
Her skal jeg nøye meg med å skrive:

Utrolig lekkert!!!

mvh Nils
Øyvind A.
Fine saker, milevis unna den tradisjonelle Dørål-klisjeen.
Ø.
Avsluttet .
Herlig velkomst til høst(ferie)en. Plutselig var høsten der, håper den ikke forsvinner like fort. Uansett så sitter nok dette.

Kjempe, Ketil!

Stian Håpnes
Dag J.
Her har du virkelig dratt i spakene til det nesten blir for mye for valørene.

Det er veldig flott gjort, men for meg er det for mye. Det blir litt glorete og kunstig, og det hadde vært bedre med litt dempet blåfelt.
Ketil K.
Takk for kommentarer. Ja du har rett at det fort kan bli for mye av det gode Dag. Føler selv at det meste ligger helt opptil det som går, og forstår at det kan vippe over for enkelte. Bra du sier fra! Jeg har prøvet meg frem og tonet det ned. Men da skal det nesten ingen ting til før det hele virker blasst. (Blåtoningen kan selvfølgelig dempes noe uavhengig av resten, men da kommer hensynet til de komplementære fargene inn.) Vanskelig balansegang mellom blasst og glorete blir det uansett.

Det viktige herfor meg er ikke de naturlige fargene, men å forsøke å gjenskape opplevelsen fra stedet. Litt ''naturkitsch'' er vel dette uansett.

Rolf S.
Hei.
Først litt om navnet. Bildetittelen ''Dørålen'' må være ganske korrekt. På kart fra de senere år benyttes Dørålen som navn på dalføret. Men på kart av litt eldre dato forekommer Dørådalen. ( ikke ''Døråldalen'' som feilaktig brukes av enkelte ) Elva ( eller åa ) som renner i bunn av dalen heter innerst i dalen ''Døråi''. Det er nok denne som har gitt navn til dalen. Elva skifter navn underveis til Atna. Jeg er ikke sikker på hvor dette skjer, men innbiller meg at det er ved, eller litt innenfor, Dørålsetrene.
Om det skulle være noen som ikke vet hvor i landet dette er, så er vi altså i nord-østre deler av Rondane. Men det finnes vel ikke en naturfotograf i Skandinavia som ikke har vært der.
Så til bildet:
Knall-lys og knall-farger. Etter min smak har du imidlertid dratt litt vel hardt i ''fargespakene''. Jeg liker heller ikke kappingen i toppen. Synes fjelltoppen bli vel amputert, men skjønner at du må gjøre det slik p.g.a. eksisterende lysforhold. Skulle gjerne sett dette motivet i dette lyset med standpunkt 200 - 300 meter nærmere setrene. Det burde gitt muligheten for mer konsentrasjon om de formasjonene du nå har midt i bildet uten at du hadde mistet lyset i bakgrunnen.

Ketil K.
Takker for informativ og lærerik kommentar Rolf.

Du har helt rett i at lyset var temmelig rett på her, så det ikke ble lett å ta med himmelen. Jeg har nå lagt ut en versjon av samme motiv tatt med vidvinkel, tatt bare et øyeblikk etter det forrige bildet. Lyset er dermed nesten det samme. Det var da nødvendig å benytte bracketing for å unngå å brenne ut skyene.
Rolf S.
Hei igjen.
Versjon 2 har ikke de knallfargene som v1 har, men faller nok mer i smak hos meg.
Skulle imidlertid gjerne sett at du strammet den litt inn på venstre side. ( for å ha noe å klage på )
Og så jeg som dra herfra bare en halvtime før dette lyset åpenbarte seg.
kai j.
Et flott skue i skikkelig jesus lys, fargene er som nevnt av andre litt overkill, og blåtonen i bakgrunnen er i blåeste laget. Uansett et fint bilde og hvertfall anerledes fra Dørålen. '

Mvh Kai Jensen
Øystein N.
Du er en fantastisk håndverker. Jeg synes du har gjort riktige valg for å få frem den stemningen og det ''budskapet'' du vil ha. En flott måte å presentere norske naturdetaljer når anledningen byr seg.
André M.
Kitschy og sånn sett passer det fint til min smak :-)).

V1 foretrekkes med visse modifikasjoner: Fjern eller demp det nærmest utbrente partiet på himmelen. Tror jeg ville gått for beskjæring, og selektivt mer skyggekontrast på himmelen slik at anelsen av fjellet bak skyer/regnskur ville blitt tydeligere. Og kanskje ville jeg også gått for noe kunstig vinjettering (fordi jeg er litt hekta på DET akkurat nå, og fordi det bidrar til å stramme inn bilder hvor det ike er noe opplagt punkt å feste øynene).

Og som en digresjon: Datteren min fikk en pen, liten ørret i Atna. Vi stekte den umiddelbart på stormkjøkken, og brukte skinkeost som saus. En av livets mange små men dog så minneverdige gleder.

Liker bildet ditt. Som instant art. Blir nok ikke stående som en bauta i ditt fotoliv, men funker godt som lørdagsgodter for meg. Ha en fin-fin helg.
Ketil K.
Takker for hyggelige og gode kommentarer. Veldig fint å få så mange idéer og forslag, skal absolutt ha dette i bakhodet! Har lagt disse bildene ut på internasjonae internettsider, og de er tatt inn på

http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1021...d=15229176

A collection of links to awesome digital photography by Nikon D2X owners.

Norsk natur vekker internasjonal begeistring, og enkelte mener det finnes ikke noe vakrere land. Nytrukket ørret hjelper sikkert også på!
Sondre S.
Dette var ubeskrivelig vakkert, Ketil...! (-;
Vet ikke hva jeg likte best, fargene eller lyset..? Uansett er omtrent alt på sin plass her, ja... Farger, lys og ikke minst linjene i bildet.. Nydelig!

SSS
ingebjørg fyrileiv g.
Dæven. vidunderlig vakkert.

ingebjørg
Stine J.
Slutter meg til all rosen her. Dette er bare utrolig vakkert! Både v1 og v2. :-) Et fantastisk lys du har fanget.

mvh Stine
Venche J.
Dette likte jeg Ketil. Flott høstlandskap i nydelig lys. Braketing er et veldig nyttig verktøy som du behersker til fulle.

Veldig flott. :)

Wenche.
Marianne M.
Hei Ketil.
Ja her blir en betatt av farger,lys og linjer,ingen tvil om det! For et utrolig flott landskap!
Jeg kunne også tenke meg å sett litt mer av toppen på fjellet,men ellers toppers!

Mvh Marianne
Hans-Gunnar H.
Hei Kjetil!
Bra fanget stemninger dette! Detter nok ned på #2, kanskje mettet den litt til til en mellomting mellom #2 og #1!

MVH Hans-Gunnar
Avsluttet .
Hva kan man si så langt bak i rekka :-)
Jeg må fremheve det fantastiske lyset, nesten rene åpenbaringen. Begge versjonen er fine på hver sin måte, men V1 for meg

MvhJRH
Tomas N.
En scene jeg ikke trodde fantes, bra dokumentert.
Tingen jeg like ved dette bildet, er ikke bare lyset som bryter seg gjennom skyene, men også det at forgrunnen er ''varm'' og bakgrunnen er ''kald''.

~Tomas~
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu