Kontrast..
Mange har tatt blåmeisbilde. Her er mitt bidrag. Kanskje noen har glede av dette?. Målet var skarphet, farger og komposisjon.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger561
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_160263} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Espen A. I.

Her Vegard gledet du meg! flotte kontraster og finfin komposisjon. Det som kan trekkes ned er at du kuttet midt i rognebærklyngen, kunne tenkt meg å sett hele. Blåmeisen kunne hatt godt av større dybdeskarphet og dermed et bedre inntrykk av fuglen. Alt i alt er jeg fornøyd, fordi du fikk frem skarpheten i fuglens ansikt, noe som er det viktigste.

Mvh Espen AI
Christian H.

Et meget bra portrett av blåmeisen. Lyset treffer i en perfekt vinkel. Syntes skarpheten sitter der den skal og vil ikke ha mer dybdeskarphet. Bakgrunnen er dus og fin, faktisk nesten litt kjedelig. Er enig med Espen i at rognebæra kunne vært plassert annerledes i bildeflaten. Sånn som bildet er nå syntes jeg meisen og bæra konkurrerer med hverandre om oppmerksomheten. Tror det ville vært en bedre løsning om bæra var ute av skarphetsplanet. Da ville du også tilført litt liv til bakgrunnen (eller forgrunnen ettersom man ser det og hvordan det lar seg løse i forhold til fuglens bevegelser), du ville blitt kvitt den lille stilken hvor bærene er borte (den irriterer meg litt) og du ville fremdeles nådd målet om farger.
Steinulf L.

Du er rimelig greit imål på skarphet og farger. Desverre kuttes bærklasen, og det ødelegger litt for komposisjonen. Jeg jakter på en slik krabat, men jammen er de sky...
Vegard L.

Takk for rask tilbakemelding. Hyggelig. Klasen er ganske stor. Måtte kutte denne.
Mvh Vegard
John H.

Flott bilde av Blåmeis - ikke nødvending med mer dybdeskarphet. Rognebærene har en intens farge som stjeler litt av oppmerksomheten til meisa. Bilde hadde blitt roligere uten rognebærene, tror jeg. JH
Stig B.

Flott skarphet, fine farger. Bittelite utbrent flekk på kinnet? Veldig lett at det skjer. Fint håndtert i sterkt lys. Kunne kanskje vært litt mer direkte lys i øyet? Jevn og fin bakgrunn.

Litt usikker på komposisjonen. Ved et så nært bilde blir detaljene (fugl og bær) diagonale motsetninger. Jeg undrer meg på om jeg ville valgt et ikke fullt så tett utsnitt, fått med litt mer (heile greina og hele bærdusken).

Mvh Stig
Stine J.

Hei Vegard,

Flott og skarpt bilde av blåmeisen. Fin fargegjengivelse. Jeg syns bærene trekker litt mye oppmerksomhet fra fuglen og ville foretrukket en versjon hvor du kutter fra høyre og bare viser noen av de ''innerste'' bærene. M.a.o. syns jeg du er i mål med skarphet og farger, men ikke helt med komposisjonen. :-)

mvh Stine
Jan O Ø.

Hei. Ja dette bildet er det lett å ha glede av. Virkelig fint bilde synes jeg. Du har også håndtert sollyset på en fin måte.
Mvh Jan O.
Vegard L.

Takk for kommentarer. Hyggelig.
Mvh Vegard
Hans-Gunnar H.

Hei Vegard!
Blåmeisen er en yndig skapning, det kommer godt frem i bildet!
Ville også hatt med 'alle' bærene selv om det ikke alltid går;)
Ellers stemmer jo det aller meste i dette bildet....
MVH Hans-Gunnar
Odd Tore S.

Jeg synes at dette ble bra, skarpt og fint der det burde være skarpt, bra lys og en komposisjon som lever opp til tittelen på bildet.
Såpass mye luft må det få lov til å være omkring fugl og bær her.
Odd Tore
Ole Birger S.

Fargene og skarpheten er meget bra. Komposisjonen ville jeg ha endret. Jeg liker ikke at bare deler av bærklasa er tatt med. -olebig-
Vegard L.

Takk til dere. enig i at komposisjonen kunne vært bedre. Bærklasen erbetydelig større enn det ser ut. Hadde jeg tatt med hele denne, kunne det nok blitt formye av det gode.
Mvh Vegard
Odd E. k.

Et flott motiv av en blåmeis med en fin komposisjon og et fint utsnitt. Mange kommenterer det med rognbærene og at de er kuttet. Ja muligens, men en fin ramme rundt det hele vil være med på å redusere denne mangelen av alle bærene. Som du nevner i kommentaren over så er det sikkert mulig at du ha andre klaser som inngår i denne klases, og da har et nytt problem oppstått.
Liker veldig godt bildet slik det nå fremstår, da over 70% av rognbærklasen vises, noe som er nok til å kunne få en helhet i bildet. En skarp fokusert blåmeis med fine farger. Veldig bra !!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu