speilblankt!
Flotte omgivelser p FLøyen i Bergen! Skomakerdiket!
Tja, liker spilingen i vannet veldig godt!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-21 19:50:37
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-10-21 22:04:40
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-10-23 01:30:30
    Versjon #4
Utstyr
  • canon eos 350d
  • 18-55mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger600
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_160808} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Elin I.

Dette synes jeg var en fin komposisjon, fin speiling og farge på vannet. Synes kanskje fargen på skogen blir litt blass, muligheter for forbedringer der, men alt i alt et bra bilde:)

Mvh Elin
Gerry F.

der er jeg faktisk enig, ser det nå...fargen på skogen i selve sjøen er veldig fin...skqal se hva jeg kan gjøre med det i PS!
Avsluttet .

Dette var jo veldig bra utført, komposisjon med speilingen i vannet, nydelig, jeg synes rett og slett at landskapet er bra som det er, hvorfor skal vi alltid tilføre mer kontrast og farver og USM når bilde er vakkert i utgangspunktet, for jeg antar at her er ikke gjort mye etterarbeid. Det eneste jeg ville gjort anderledes var kanskje å kutte endel på himmelen, litt over tretoppene.

mvh arild
Kjell Ruben S.

Dette var spesielt. Speilingen i vannet er veldig fint, men over speilingen er fargene blasse og himmelen overeksponert. Kan virke som om du målte lyset etter speilingen vannet =)
Tror med noe justering i PS så kan dette bli fint...

Vennlig Hilsen
Kjell Ruben Strøm
www.kjellruben.com
Gerry F.

ARild: takker for ditt inspill! synes at himmelen er fin nok,men kan også synes at den er litt blass også...

Kjellemann: Det er riktig! Jeg målte lyset etter speilingen i vannet...Takker fro innspillet!
Birgit D.

Speilinga her er jo helt vanvittig! Men jeg slutter meg til noen av de foregående kommentarene: Prøv å få litt mer smell i den opprinnelige skogen og himmelen og det blir enda vakrere!
Gerry F.

noen tips om hvordan jeg egntlig skal få tiil å få mer ut av bildet? trenger råd om hvordan jeg skalfå gjort det i evt PS
Kjell Ruben S.

Hvis himmelen er overeksponert og det ikke ligger noe informasjon i det hvite området blir det vanskelig og frambringe noe farge der uten kloning. Men jeg ville merket alt over vannkanten og jobbet i Curves til jeg fant noe som så bra ut. Eventuelt etter på i Hue/Saturation for å hente ut litt mer farge.

Vennlig Hilsen
Kjell Ruben Strøm
www.kjellruben.com
Gerry F.

Kjell: la nettopp ut et bildetda du skrev innlegget! håper V2 er bedre...ville ikke prøve meg påkloning påstore områder,m se evt omjeg skal gjør det!
Kjell Ruben S.

Ja nå er jo skogen langt bedre, men himmelen er overeksponert og har turkis farge, om dette lar seg forbedre så veldig mye er jeg usikker på. Fargen kan rettes, men ikke det utbrente området.
Noe du kunne gjort var og eksprimentere med komposisjonen. Kanskje kutte vekk hele himmelen, dele skogen i to og/eller bare ta med speilingen. Du har et 70% bra bilde, prøv å jobb med det =)
Ellers vil jeg bare nevne at noe USM vil skarpe skogen opp og gjøre bilde mer skarpt.
I situasjoner som dette er det bra å ha tatt bilde i RAW format. Vet ikke hva du gjor, men det anbefaler jeg på det sterkeste.

Vennlig Hilsen
Kjell Ruben Strøm
www.kjellruben.com

Avsluttet .

Hei Gerry.
Dette var et flott bilde. Jeg er veldig imponert over det blikkstille vannet, det er det som gjør bildet for min del. Personlig likte jeg V2 best.

Mvh Frode
Tor Edward T.

Liker bilde (bildene). Takker også for kommentaren på bildet mitt.
mvh Tor Edward
Kristel S.

Hei Gerry.
Dette var virkelig flott! (Bortsett fra #3, den ble knallhard. For mye usm?)
Jeg synes i grunnen #1 gir meg mest naturtro inntrykk. Det visne og blasse, samt det kalde blå vannet gir alt sammen et kaldt preg som rimer med årstiden vi er i ferd med å gå inn i. Jeg falt forresten veldig for blåfargen i vannet, og selvsagt speilingen! Det eneste er jo den turkise himmelen da. Kald nok den og, men ikke fullt så naturlig :)
Nå er jo jeg en fersking i dette, og aner ikke om dette er måten å gjøre det på, men jeg prøvde meg med å markere himmelen, og justere litt på fargene der. Jeg synes det fikk et mer naturlig preg slik. Sender deg dette, så kan du se på det.

Mvh Kristel.
Jørgen S.

Liker veldig godt fargene i vannet i forhold til fargene på himmelen. Når det gjelder tekniske ting så er jeg kanske fersk. Likte uansett at fargene i vannet ble forskjellig til himmelen. sees! :)
Gunnar G.

Dette er et bilde av typen ''bare MÅ ta''. Da er det viktig å ha klart for seg HVA det egentlig er som gjør bildet - er det noe ''hovedmotiv'' i bildet, eller er hele bildet et eneste hovedmotiv?. I dette tilfelle er det vel det siste. Da blir komposisjonen av bildet svært viktig. Hva er det som egentlig trekker oppmerksomhet? Jo, gjenspeilingen i vannet. OK, da trengs ikke så mye himmel, som likevel er blass og gjengis så mye finere i vannets speilinger. Konklusjon: Alle dine fire utgaver bør kuttes øverst. Legg ny kant like over trærne, men uten å kutte noe i toppene. Da tror jeg du har maksimalt av hva dette bildet kan gi.
Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu