Lindalsfallet
Lindalsfallet har ca 60-70 m fritt fall og ligger i Åmotan i Sunndalen (Møre og Romsdal)
Utstyr
  • Nikon f90x
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger98
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_16168} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Torbjørn L.

Litt blåstikk`? Føler det er noe her.. Hadde jeg sitti å printa det tror jeg at jeg ville ha prøvd å kanskje fjerne litt cyan og legge til gult eller noe sånnt.. Litt mørkt var det også.. Ellers var det jo et fint naturbilde :-)
Frode N.

Jeg legger inn dette bildet for å få litt hjelp. Jeg har her benyttet et sirkulært polariseringsfilter og som dere ser, så blir de øvre hjørnene mørkeblå. På mange av mine bilder blir hjørnene mørkeblå ved bruk av dette filteret. Hvordan kan jeg unngå dette ?

I tillegg hadde det vært kjekt å fått noen tips vedrørende scanning av bilder. Bildet er på diasen klart, men blir kornete og uklart når jeg scanner inn. Jeg har en CanoScan D660U, og har her benyttet en oppløsning på 600.
Torbjørn L.

Hei! Filter kan jeg pent lite om , så det vil jeg ikke uttale meg noe mer om..

Når det gjelder scanner så vil det jo dessverre bli betydlig dårligere med en flatbred scanner enn ved f.eks bruk av filmscanner.. Men man kan jo som regel få et greit resultat.. Bare ved bruk av autolevels og andre ''smarte'' ting i Adobe Photoshop er man allerede langt på vei..

mvh Torbjørn
Jim H.

Det är inte händelsevis så att du skruvar på ditt polarisationsfilter utanpå ett annat filter, typ UV eller skylight? Då kommer vinjetteringen som ett brev på posten.
Frode N.

Jeg har skrudd polariseringsfilteret utenpå et UV filter. Er det det som forårsaker de blå hjørnene ?
Ann F.

Ja, da får du oftest vignettering. Nå skriver du ikke hva slags objektiv du bruker, men det er ofte et problem som også kan komme ved de korteste brennviddene på zoomobjektiver selv med bare ett filter, uansett type.
Sjekk i din lokale fotobutikk, det skal finnes filtertyper som er ekstra smale for å unngå problemet, men det beste er å bare bruke ett filter om gangen.
Mvh Ann
Frode N.

Jeg har her benyttet et nikkon 28-200 mm objektiv.

Får passe på at jeg tar av UV filteret i fremtiden når jeg skal bruke polariseringsfilter. Takker for tipsene.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu