Høststemning 2
Et bilde i et forsøk på å formidle høststemning uten farger.
Ble fornøyd med ''det minimalistiske'' og enkle i bildet.
Bildet inngår i albumet Tåke - Har bestemt meg for å forsøke å lage en tåkeserie hvor det er minst mulig informasjon i bildene.
Utstyr
  • Nikon D70
  • 18-70
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHar gjort særdeles lite i PS.Justert på values og justert skarphet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger502
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_163457} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Håkon B.

Et stemningsfult bilde der en begynner å lure på hva som gjemmer seg i horisonten. En fin måte å frem høsten på. Du har rett i at det er minimalistisk, men det er fint. Stå på videre!
Christian H.

Liker slike bilder. Grått og trist, men likevel pent. Blir litt forstyrret av ''varden'' i midten, den er kanskje litt for tydelig. Ser ut som det er en del iso-støy her. Har du brukt høy iso? Bare lurer, for støyen plager meg over hodet ikke.
Thomas H.

Hei, og takk for kommentarer. Christian: ja, jeg begikk den vanlige ''feilen'' å stille inn på iso 600 for å få rask nok lukkertid på et motiv tidligere på dagen, for så å glemme å stille tilbake. Har gjort det noen ganger, og ser frem til nikon d200 med isoindikasjon i søkeren... har lagt til et layer her med gaussian blur for å forsøke å tone det ned litt. Men jeg er forsåvidt enig i at det er et motiv hvor ''korn'' egentlig er ganske passende.
Christian H.

Hehe, jeg kjenner en som drar den enda lenger og bruker gjerne 1600 iso som standardinnstilling. Som sagt så plager det meg ikke i det hele tatt med støyen. Det gjorde det før, men nå har jeg vanskelig for å forstå hvorfor det skal ha noen betydning.

Hvis du ikke allerede er klar over det, så presterer D70 veldig bra med høye iso-verdier, så lenge man eksponerer riktig (dvs. med histogrammet tett opp til høyre side). Hvis du syntes det er irriterende at du glemmer innstillingene kan du jo sette iso på auto og bruke lukkerprioritet. Det beste er selvsagt å huske, men det er ikke alltid så lett :)
Åsmund I.

At jeg har gått på en smell et par ganger og tatt bøttevis med bilder med iso 1600 uten å være klar over det er vel ikke noe å fortelle hele verden, er det det Christian??

Bildet liker jeg godt, men er enig i at varden i midten er noe forstyrrende. Stemingen klarer du å formidle på en veldig god måte.

Mvh Åsmund
Thomas H.

Hihi, godt å høre at andre også har litt problemer med hukommelsen av og til. Interessant at dere mener varden i midten forstyrrer. Jeg har hele tiden sett på den som balanserende for bildet og tenkt at den tilfører bildet dybde ved å lede blikket i et ellers ''fattig'' motiv. Setter pris på at dere tolker det annerledes.

th
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu