Menneskerettigheter
I neste utgave av Sammfunnsvitern er temaet Menneskerettigheter. Etter en del tenking fant vi ut at vi ville bruke dette bildet som en slags ''overhengende'' beskrivelse av hele temaet. Samfunnsvitern er forøvrig avisa ved det Samfunnsvitenskaplige Fakultet, Universitet i Oslo .
<br>
<br>
<br>

<br>
<br>
<br>
Bildet inngår i albumet Samfunnsvitern - Bilder tatt for Samfunnsvitern.. Studentavisen ved det Samfunnsvitenskaplige Fakultet, Universitetet i Oslo.
Utstyr
  • Nikon F80
  • AF Nikkor 50/1.4 D
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/2.8
  • FilmtypeFuji 200
  • Nei
  • AnnetBlenderprioritert.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger141
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_16663} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Hege Helen R.

Syns det er et fint bilde som passer bra til temaet menneskerettigheter,søtt er det også!

Hege:-)
Avsluttet .

Et nydelig bilde, men en <B> EKSTREMT</B> dårlig tittel til et bilde som skal illustrere menneskerettigheter.

Hva er kontrastene i dette bildet annet en hudfargen? Dere burde vel heller understreke likhet!!

mvh
Terje
Torbjørn L.

Okei, tittelen er dessverre noe klisjee.. Tror jeg må begynne å tenke mer over titler jeg.. hehe. (se bare hva som skjer på det forrige bildet jeg la inn) :-)

mvh Torbjørn
Hege Helen R.

La ikke merke til tittelen, men er enig med T.V at den passer dårlig.
mvh hege
Lise B.

Er dette valget av tittel representativt for det som foregår på Samfunnsvitenskapelig Fakultet for tiden, eller er det bare TL som ikke har fulgt med i timen?...
Torbjørn L.

Nei, for en overraskelse dette var.. Hyggelig som alltid.. Igjen til deg Lise.. Er du virkelig ute etter en diskusjon så mail meg.. Ikke bruk disse ''forumene'' til dette. Du ville nok ha blitt forbauset hvis du virkelig skjønte hva jeg stod for, både personlig plan og politisk.

Mailen er ihvertfall tobben@xtraced.no og jeg foreslår at du bruker den framfor å skrive flere fargerike kommentarer her :-)

mvh Torbjørn
Lise B.

Dette forumet heter ''Bildekritikk''. Når du velger titler på bildene dine, må du nok finne deg i å bli kritisert her, ikke pr. privat e-post.
Torbjørn L.

Når jeg sier at tittelvalg var noe uheldig så skjønner jeg ikke hvorfor enkeltpersoner som deg skal begynne å krange så sinnsykt over det.. Kan du ikke heller prøve å holde deg til å kommentere bildets innhold? Mener nå jeg kommenterer bilder selv så betyr bildet minst 70-80% , resten tittelen.

Når du mener din rett er tilstede å kommentere så mye du vil her, så har du selvfølgelig rett. Men jeg syns det er dumt å bruke tid på å krangle om slike ting her.. Har vært bruker av foto.no over en lang tid og jeg mener nå jeg ikke har sett så mange eksempler hvor en faktisk driver å krangler som slike ting du som gjør ..

Jeg må presisere at jeg igrunn ikke skjønner hva du er ute etter? Fornærma jeg deg så med det forrige bildet at du nå framover skal ha en slags personlig vandetta imot meg eller? Du finner ikke det kanskje noe barnslig da?

Man er jo her for å kommentere bilder? Ikke for å starte massive debatter angående ting som igrunn har lite med selve bildet å gjøre.. Grunnen til tittelvalg på dette bildet var rett og slett at vi ville ha fram noe med kontraster.. Om det ikke skulle ha vært hvit/sort så f.eks kunne det ha vært rik/fattig. Igjen så er det bare ifra min side å unnskylde at jeg ikke brukte litt tid på å finne en bedre tittel.

Eller for å omformulere meg, hva må jeg si for at du skal slutte med dine ''kommentarer''? Hvis du er ''ute'' etter meg fordi jeg er rasist, usolidarisk osv.. Så må jeg skuffe jeg.. Jeg er for solidaritet (AUF) og jeg hater all form for rasisme (SOS-Rasime)..


Så kan vi la dette ligge??

mvh Torbjørn
Henry L.

Personlig reagerte jeg også på tittelen, men klart - jeg ser jo at det overhodet ikke er ment noe galt med det i utgangspunktet. Bildet bør absolutt ligge, spør man meg - ser ikke noe galt i at det blir liggende. <br>Temaet er eldgammelt, og like interessant ennå.

Jeg tror nok jeg tolket bildet på en annen måte, enn hva hensikten var. Når jeg så tittelen, og bildet - tenkte jeg ''kunne man ikke ha valgt en annen måte å vise kontraster på enn hudfargen på barn?''

Men så leste jeg hva hensikten var, og skjønte vel egentlig mer av poenget. Så nei, jeg ser ikke noe direkte galt, selv om jeg personlig ville ha valgt en annen tittel.
Torbjørn L.

Takk for dine synspunkter :-)

mvh Torbjørn
Marius J.

Ikke for å blande meg inn i noen diskusjon her, men jeg støtter utspillet ditt Torbjørn og Henry fullt ut ! Jeg skjønner heller ikke helt paralellen til menneskerettigheter men enhver har da frihet til å tolke bilder dit en vil ?!?!?!?
Ditt andre bilde synes jeg var bra med bra tittel og forstår ikke den kraftige reaksjonen som kom på dette !
Stå på videre Torbjørn !
Avsluttet .

Torbjørn har jo sagt at han ikke har tenkt så mye over tittelvalget, og da er jo den diskusjonen over. Jeg støtter Torbjørn fullt ut når han har beklaget ubetenksomheten vedr. tittelvalg og hans ønsker om kommentarer til selve bildet.

Torbjørn , det er et bildet som har flotte farger og gir meg beskjed om at barna koser seg i fellesskap uviten om voksen rasistiske holdninger.

Det er behaglig å se på, og jeg håper at voksne kan være litt mer barn.

Dersom oppgaven var å vise forskjell/kontrast på rik og fattig, synes jeg dette bildet ikke egner seg.

mvh
Terje
Torbjørn L.

Tusen takk for kommentrarer..

Angående fattig/rik.. Det var et annet tema vi ville belyse innenfor samme sjanger.. Så det har ingen annen tilknytning enn at rundt begrepet kontraster så ser man jo forskjell på om man er fattig eller rik.. Ihvertfall de mest ekstreme tilfellene.. Så til dette bildet.. som jeg fant ''på'' med å tenke på nemlig kontraster.. Vedsiden av det så ønsket jeg å formidle at de som du sier; at de har det koselig.. at barn er ofte mer solidariske enn voksne (de bryr seg jo ikke om man er mørkhudet) Ingen innblandninger ifra voknse.. :-)

mvh Torbjørn
Bente-Line S.

Ja, her var det jo mye spennende lesing!
Når det gjelder bildet (det er vel derfor vi er her?), så hadde du hevet det betraktelig hvis du hadde fått med jentens arm. Ellers var det fine farger og ett søtt bilde. Lykke til med prosjektet.
Bente-Line
=)
Carsten A.

Vel, dette bildet - rimelig bra, forresten - kan vel gjerne stå for menneskerettigheter (for alle, uansett, får vi håpe). Men jeg er jo enig i at tittelen ikke er velvalgt. For det første ser barn i den alderen ikke hverandre som kontraster, uansett hvor ulike de måtte være av ytre (og uansett hva voksne måtte mene). For det annet søkes det med denne tittelen åpenbart å gi en føring til hvordan vi skal oppfatte bildet. For min del liker jeg ikke slike føringer (''bruksanvisning'') - bildet bør helst tale for seg selv. Uansett et godt bilde av barn i lek - som gjerne kan lære oss voksne noe om å oppfatte andre som personer og ikke som noen som tilhører en gruppe.
MVH CA
Torbjørn L.

Juhu. Da kunne man endelig redigere bildene og jeg fikk bytta tittelen :-)

torbjørn
Toini B.

Sammfunnsvitern, jasså ...........du kjenner ikke tilfeldigvis Irja?

med venlige helsningar

[toini]
Torbjørn L.

Navnet virker kjent, men jeg tror ikke jeg har møtt henne :-)

torbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu