I Nattens Mørke
Nå skal det sies at nettene her skal være lyse nå for tiden, men så lenge de ulldottene på himmelen holder seg der med fukt blir det så som så med midtnattsola. Nå beveger jeg meg langt fra type bilder jeg til vanligvis legger ut her på dotten. Faktisk det første rene blomsterbilde jeg legger ut. Det blir jo tatt en del bilder av blomst og diverse ting når en vandrer ut i skog og mark. Motivene ligger jo der i fleng i håp om at noen kan utnytte dem. Dette bilde måtte jeg slite for. Stativ hadde jeg ikke og forsåvidt unødvendig da litt vind lusket i blomsterenga og skapte bevegelse. Det var ned på maven og serieopptak i håp om at blomsten sto i ro på ett bilde da.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-06 12:11:06
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeRaw Iso 100
  • Nei
  • AnnetSkinnflat på bakken med støtte
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger350
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_199325} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Steinulf L.

Ganske så vellykket,fin bruk av billedflaten men ser gjerne en fargeversjon også.
Inger Anne Maritsdotter V.

Et annerledes bilde fra deg denne gang Roger.

Absolutt severdig, vakkert og nesten litt poetisk i sitt uttrykk og fine nattestemning.

mvh Inger Anne
Roger K.

Hei og takker for kommentarene. Nå har ikke sommeren her vært av den solrike typen og bilde ble nok litt følesesladet fra min side. Blir kanskje feil Steinulf å legge ut en fargeversjon da, men velger å gjøre det. Det skal jo noe til å komme på høyden med alle de flotte florabildene som ligger ute her på dotten. Min lek med bilde ble derfor s/h som første utleggelse.

..Roger..
Kurt S.

Heisann Roger.
Synes dette ble flott jeg.
V1 blir mere som ''blomster i Nordlandsnatta'' mens V2 står godt til været og sommerstemningen vi har idag.
Et flott utsnitt med blomstene i diagonal og gjentakende former.
Fin fokus på den fremste
Dersom jeg skulle velge tror jeg faktisk jeg holder en knapp på V1.
Nyt sommeren!
Mvh Kurt
Torild H.

Gjentar litt av kommentar som jeg ga på et annet s/h-bilde: Som botanikkinteressert og ivrig hage-bruker har bilder fra planteverdenen i s/h verdi på den måten at betrakter blir ''tvunget'' til å se form, linjer, mønster og tegninger i objektet. Slik som her, der blomstens ''blodårer'' blir ekstra tydelige i V1, likeens knoppene nederst i venstre hjørne. Storkenebb er jo en gjenganger her på denne foto-siden, så en farge-versjon skulle kanskje ikke være nødvendig, med tanke på gjenkjennelse, men selvfølgelig alltid kjekt å se likevel...
Vedr. format så skulle jeg like å ha sett mer på høyresiden på bekostning av det vi ser over blomstene, da de to blomstene lengst til høyre har retning, peker mot høyre, men fin komp. slik det er nå også.
Tiltalende blomsterportrett; ser gjerne at du kommer med flere slike...
Mvh Torild H.
Espen A. I.

Pent er vel et dekkende ord for dette, men dessverre faller det litt gjennom. Det mangler et spennende lys. Det her kan bli litt flatt, du kunne med hell brukt litt mer kontraster for å få mer liv i det hele, men absolutt potensiale i dette.

mvh Espen
Odd Tore S.

v2 blir litt ordinært, mens v1 blir mer spennende, og der blir også kompen mer synlig.
Nedre del av bildet bærer det, men om jeg scroller vekk toppen, blir det trangt og sammenklemt.
Så litt ingenting i toppen er ikke dumt her. Og nattlig ser v1 ut, kanskje nettopp på grunn av bløtt lys og forsiktige kontraster.
Odd Tore
Roger K.

Hei og takker til dere siste for kommentarene til bilde. Føler vel at dette ikke er et område jeg behersker helt i forhold til mange andre som legger ut meget flotte blomsterbilder her på dotten. Det er imidlertid kjekt å prøve seg litt og en skal da prøve å være litt allsidig. Som nevnt ovenfor kunne det ønskes å trekke litt fra i toppen med tilførelse av noe mere på h.siden. Som Odd Tore sier blir dette litt sammenklemt og enig med hans vurdering selv om tilførsel av mere på høyresiden. Ser muligheten for det om selve rosen har blitt trekt noe lengre ned mot bunnen, men da taper bilde noe av innholdet fra blomsterknoppene. De synes jeg hører til her.

Roger
Inger-Lise S.

Enda et bilde jeg trodde jeg hadde skrevet kommentar på.....Må være varmen!
Dette er etter min smak! Meget elegant komposisjon,enkelt og vakkert. Det gjorde seg med den høye, mørke øverste del sammen med de lekre blåtonene.Da spesielt det lyseste blå mot toppen.
Jeg velger v#1!

Inger-Lise
Marta A.

Utrolig søte blomster, nydelige farger. Liker fokus på de to nærmeste, og hvordan de andre forsivnner inn i bildet på en ren, skrå linje. Også det tomme ovenfor gjør seg godt. Liker ikke fargeversjonen halvparten så godt en gang, det blir bare ikke samme stemningen. Enkelheten forsvinner bak alle fargene.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu