konspirasjon
''''''Jeg sitter på 'kontoret' mitt og stirrer tomt og intetsigende ut i luften. I dag tenker jeg mye. Mine små grå er fulle av konspirasjonstanker! Ikke mine, men de store digitalkamera(t)produsentenes konspirasjon for å tyne mest mulig gryn ut av fattige konsumenter som lar seg lokke med på galeien.

Ideen min er denne: tidlig på 1980-tallet begynte kappløpet om å revolusjonere den fotografiske verdenen. Alle de ''store'' brukte milliardbeløp på å utvikle små, ubrukelige 0.3 megapiksel kameraer som ikke kunne brukes til noe vettugt. Utviklingen gikk raskt, og i løpet av noen få år satt man med de første 6 megapiksel speilrefleksene...utrolig men sant, og ikke lenge etter lå de første 16 megapiksel kompaktkameraene klare! Problemet var imidlertid at om man slapp dette ut på det frie markedet i kapitalismens vold ville ''alle'' de ''store'' tape fryktelig mye penger. FRYKTELIG mye penger! Det hele utviklet seg i en slik retning at daværende president i USA, Donald Deagan (navnet er ikke autentisk...), nektet flere amerikanske aktører å komme inn på markedet slik at det var mulig å unngå en total rasering av den asiatiske økonomien, og dermed mest sannsynlig en ny total-utslettende verdenskrig...(og de trodde det var Alzheimers...). Da Beorge Gush sr. (heller ikke her er navnet autentisk) ble president truet imidlertid Haddam Sussein (trenger jeg si det...) med å spre massedigitaliseringsutstyr i Midtøsten, og Big Brother Amerika ble nødt til å gripe inn...

Formålet med alt dette var imidlertid å forføre den vanlige inkontinente forbruker. Digitalkamera(t)produsentene gikk sammen i en konspirasjon og ble enige om å slippe digitalkamera(t)teknologien løs på markedet litt etter litt! Dermed kunne man skape blest om hver ''ny'' revolusjon og forføre forbrukerene til å bruke sin surt ervervede sosialstønad til å kjøpe stadig flere megapiksel selv om teknologien alt hadde nådt sitt klimaks! Dermed kunne man opprettholde verdensfreden, den asiatiske økonomien og ideen om at de fattige bare burde bli fattigere.

Tilfeldigvis fikk den ''nye'' teknologien innpass på verdensmarkedet i det selsomme øyeblikk Cill Blinton (jada...) ble president i De Splittede Stater, og hans popularitet nådde derfor uante høyder som ikke engang Lonica Mewinsky (hmm...) skandalen kunne ta knekken på! Det var selvfølgelig en konspirasjon som analogkamera(t)produsentene og
Nei-til-Autofokus gruppen sto bak. Det er i allefall det de mest ihuga digitalkameratene vil hevde! I mine øyne en teori som ikke holder mål, og bare sprøyt og tull fra ende til annen...

Så her sitter jeg da og venter på min skjebne. Det tar vel ikke lenge før Japanesiske Samuraier kommer og rasler med sine sverd, eller hemmelige agenter fra FIB (Federal Institute of Burials) dukker opp i bakgatene.

Men sann mine ord: en digital målsøker kommer aldri!''


-alle navn er fiktive, men enhver likhet med virkeligheten er tilstrebet etter beste evne.
<br>
<br>
<br>
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger253
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_24156} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Tom Ståle E.

Det politiske budskap var kanskje bedre enn bildet denne gangen, men du virkelige verden!
Nu skal jeg vel ikke, hm,hm, nødvendighvis ta opp det politiske budskap, men de ''store stygge kamera/filmprodusenter'' graver sin egen grav, muligens... Filmen blir jo overflødig.
En kan jo kanskje vurdere hva en konsument er... når digitalfotografering er et ''lukket'' system, uten påførende kjemikalier an mas til naturen. Men, selvfølgelig, digitalutviklingen krever nok sine blodige hender det også...

Takk Toby, for et innspill som får en til å tenke!
Axel A.

Jeg er en ganske ''enkel'' gutt.
Likte teksten din skikkelig godt, men bildet...
Hvilken sammenheng har den?
Bare lurer..

Axel
Torbjørn V.

Jeg må innrømme at det er teksten jeg er mest stolt over i dette tilfellet her, selv om jeg mener bildet er ok.
Erling K.

Interessant tnekst. Bildet skulle ha hellet mot høyre for å vise høyredreininga. Å joda, O,3 megapiksler kann brukes til litt av hvert, det. Blandt annet til bilder på FOTOdotNO.. (600*500 piksler = 0,3 megapiksler)
MVH EK
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu