Jeg trenger bare litt vann
En liten helgetur med små turer der kameraet ble tatt i bruk igjen. Ryggen var ikke helt trygg, men det må trenes opp igjen.
Hadde vi en tørr sommer så skal jeg si det er fuktig nå om dagen. Alle bekker er nå fulle og skaper liv nedover steinbergene. Bregna som har funnet seg et skjul under steinhylla i karrige forhold har nå fått fuktighet så det monner. Greit nok dette regnet da det dukker opp mange nye motiv som en ivrig motivjeger trenger.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-06 11:54:58
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger286
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_275144} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Monika Frisvold V.

Hei
Så enkelt ...å så vakkert...
Et flott naturbilde...
Flott komp med fine farger..
Et behagelig bilde...
monika
Brit M.

Liker dette jeg også. Fin inndeling av billedflaten, nydelige fargekontraster som gjør at man kjenner kaldgufset fra en regnfull natur.

Brit
Hilda Hol E.

Hei Roger.

Dette bildet liker jeg.
Et enkelt bilde, som har en enkel symbolikk, det livgivende vannet i nærkontakt med resten av naturen, som vi alle er avhengig av.
Flott komp og farger.

Vennlig hilsen Hilda.

Ann T.

Hei Roger - dette likte jeg. Et bra bilde med en elegant komposisjon som er veldig godt egnet for motivet. Men på mitt skjerm virker det litt for mørkt. Tror at en liten justering i PS levels vill bringe bedre frem detaljene i mørkeste delen rett over bregna og gir også litt mere liv i vannet.
Mvh. Ann
Anne R.

Veldig bra bilde !!!!
Som MFV sier, så enkelt og så vakkert.

Mvh Anne
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Roger.

Ja det er aldri så galt at det ikke er godt for noe;-)

Så regnet har gjort sin misjon ser eg,
likte veldig godt utsnittet du har valgt, den grønne bregna mot slørende vann harmonerer fint sammen, veleksponert bilde.

God bedring fra
Inger Anne:)
Kathrine Å.

Som sagt over: Så enkelt og så vakkert. Liker kompen du har valgt her med det grønne som lyser opp, og vannets linjer på motsatt side.
Kathrine
Roger K.

Hei og takker for hyggelige tilbakemeldinger på bilde. Høsten skaper manger interessante motiv i naturen om bare øyet ser. Litt fascinert av slike små bekker og fosser som dukker opp når høstfukta setter inn.
Ann: Jeg hadde nok ikke så mye lys til rådighet under opptak og skyggen i berget var det nok lysmangel og lite innformasjon å hente ut om jeg ikke presset det frem. Da har det nok gått utover andre ting som det har kommet uheldig ut for. Skal prøve å jobbe litt med det og se om jeg får noe mere frem i PS.

Roger
Odd Tore S.

Du fikk det til!
Dette er et motiv som jeg har jaktet på også, men det har alltid vært for mye bevegelse i bregnene pga lufttrykket fra vannet eller vanlig vind så de ble uskarpe uten å bli pent uskarpe.
Jeg har vel sagt ganske tydelig at jeg liker det jeg ser, og at utførelsen er slik som jeg gjerne skulle gjort det selv.
Muligens litt mørkt i toppen, eller hadde et kutt der løst hele saken uten at bildet tapte på det? Litt scrolling tyder på det siste.
Odd Tore
Roger K.

Hei og takker for hyggelig kommentar til bilde, Odd Tore. Det er sannelig ikke enkelt å få de motivene til å stemme helt når vi er ute på vandring. Du er inne på forhold under fotografering og jeg bruker mye tid på det. Her ble nok en serie på ca 20 bilder tatt og 2 var innenfor det jeg ville ha. Var nok plaget med denne uskarpheten i bevegelsen til bregna som du nevner. Rett lukkertid i forhold til sløring til vannet der det ikke bør bli melk av slikt i dette tilfellet. Lukkertid som er brukt her samler opp bevegelsesuskarpheten i en litt urolig bregne godt. Lyset kunne jeg nok ha ønsket bedre, men føler det godkjent her. Jeg legger ut en litt lysnet versjon, men føler jeg meg ikke fornøyd med. Mister den fine overgangen til skyggepartiet inn til berget til bregna. mulig som du nevner at et kutt ville gjort seg og tar en kikk på det senere.

Roger
Vegard L.

Meget bra dette Roger. Et velkomponert og behagelig bilde. :-)
Vegard
Tove H.

Liker utsnittet, lys og farger. Fin sløring av fossen. Flott formidlet stemning - kjenner det rå gufset... Liker best v1.
Mvh Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu