Livets spede begynnelse
En gang var vi alle små. Alldeles veldig små.
Utstyr
  • Nikon D1
  • -
  • Blender-
  • ja
  • AnnetMikroskop, husker ikke forstørrelsen, men den var ganske stor.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger329
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_3842} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Hans- Georg S.
Det ser faktisk ut som det du tenker på, men det ser også ut som juletrebelysning uskarpt gjenngitt.
Birna R.
stimulerende for fantasien, altså. bra.
Carsten A.
Kanskje du også vil innvie oss i motivets biologiske opprinnelse? Særegne farger, er de i noen grad et produkt av f.eks. polarisert lys - eller er motivet gjengitt i naturlige farger? Jeg spør fordi jeg finner bildet interessant!
MVH CA
Birna R.
Det er forsåvidt et enkelt bilde av sædceller, men jeg arrangerte med vilje oppsettet (feil type dekkglass og monteringsmedium) slik at jeg fikk sterk kromatisk abberasjon. derav fargebrytningene. rakt på ble dette for hverdagslig, på en måte.
Avsluttet .
Er du biolog.
Abberasjon????
Et anderledes sæd bilde.
Ikke det jeg ble servert i biologi timene på videregående.
Disse er liksom farget av din kunstneriske fåfenglighet. Estetisk snobbisme.
Men jeg liker bildet godt.
Hva med å lage et ekte minimalistik portrett av en ensom liten sædcelle i et hav av ingenting. Et lys i natten som kom fra intet.
HA



Birna R.
HA: selvsagt er jeg biolog, det har da fremgått tydelig og klart av de diskusjonsrundene vi har hatt her på fotoDotNO. kromatisk abberasjon er en forklaring, en betegnelse på et fenomen vi kan erkjenne. vi ser det og undres (om vi ikke vet hvorfor, da inngir ordet en eksakt tydning). Her har det i tillegg en dobbeltbetydning. du ser jo at rundt 5% av objektene er deformerte, altså viser en abberasjon. kan genterapi hjelpe? eller er vi nødt til å leve med risikoen for å skape noe vi ikke ønsker, fordi livets kode, det genetiske materialet, ikke er slik det burde være. tankene kan gå videre her.

Når det gjelder min ''kunstneriske fåfengelighet'' tror jeg den, i likhet med min eventuelle ''estetiske snobbisme'' (litt av en betegnelse, er det et pluss eller minus i din forestillingsverden?) overhodet ikke har noe med den foreliggende sak, dvs. bildet, å gjøre, så det er for meg et blindspor.

Jeg hadde ikke nok forstørrelse i det systemet jeg brukte til å oppfylle ditt ønske om et ''lys i natten''. det var da også en poetisk variasjon over et kjent tema, forsåvidt. det blir også litt på siden, siden disse krabatene *aldri* savner likesinnede på sin ferd. naturen i all enkelhet.

Avsluttet .
Ironi
Ironi kjære Bjørn - et lys i natten
Sitter her å funderer over min forestillingsverden.
Den er skummelt ensom og isolert.
Godt jeg ikke vet hvordan det kan være.
Skjønner missbrukerne.Natur og frisk luft er ikke særlig mentalt grenseprengende. Om du skjønner.
Estetisk snobbisme er et fascistisk utrykk. Der det perfekte blir overordnet menneskelig skrøplighet. Det er en forvrengning og idealisering av faktiske forhold. Du vet jødenes neser falt ikke helt i smak.
Men kanskje det største skurken var Darwin.
Hans kvasi vitenskaplige funderinger har jo til de grader legitimert fascistenes handlinger.
HA
Birna R.
Vel, kan ikke akkurat se at Darwin kan tas til inntekt for fascisme og jødeforfølgelser. da er vi i en avsporingsfase. at evolusjonslæren skulle representere kvasivitenskapelige funderinger får du nok ikke alle med på, om noen. får så være.

de fleste mennekser er vel isolert på sitt vis, og har sine ofte stivnede rammer omkring sin forestillingsverden. bilder kan bidra til å sprenge slike rammer, bare vi er villige til å se, og ikke forkaster alt vi har vanskelig med å forstå i første omgang. om noe skulle være mentalt grensesprengende, så skulle det være natur. vi må ikke glemme hvor vi kommer fra, hva vi er avhengig av, og hvor små vi er i et alt som styres av naturkrefter vi ikke rår med.
Dag T.
Kromatisk aberasjon er ganske enkelt fargeavvik, at fargene havner på forskjellige steder selv om de har samme kilde. Her ser det ut som om det er gjort det med et svakt prisme som sammen med lyskildens spekter resulterer i de blå og grønne fargene.

Visuelt synes jeg dette bildet fungerer bra, min første tanke var mer fjerne galakser enn sædceller. Når jeg vet det synes jeg fremdeles det er et bra bilde av sædceller,jeg synes ikke effekten er overdrevet (det kunne den lett ha blitt), men skaper en underlig stemning som for meg understreker motivet.

Hanni: Det er et dilemma ved vitenskap at enhver kunskap kan brukes og misbrukes. Darwin ble misbrukt av fascistene, Einstein var med på å danne grunnlaget for atombomben, men begge bidro de med forståelse og kunskap som daglig redder liv :-)
Birna R.
Dag: takker for at du sparer meg tid ved å kommentere HAs utsagn med slik presisjon.
terje s.
Veldig vakkert... Så åpent at det kan nesten romme enhver tolkning.
Avsluttet .
Dette bildet gir meg forklaringen på mysteriet om hvordan sædcellene kan finne veien til eggcellen der inne i mørket; For søren, de har jo hodelykt!
Birna R.
Den forklaringen var jo ganske morsom. Må spare på batteriene da, om blitzen skal holde helt fram til målet ...
Avsluttet .
Jeg er glad for at du likte spøken, Bjørn, og for å fortsette med min noe infantile humor så må jo bare dette spørsmålet stilles: Har du brukt selvutløser?
Birna R.
nei, det ble da for komplisert. slikt kan ordnes på en adskillig enklere (og mer behagelig) måte ...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu