Utstyr
  • Nikon Coolpix P5000
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger125
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_449029} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Kyrre M.
Hei
Nattstemningen, lyset, blåfargen, bakgrunnen med de repeterende skogslinjene og bruken av skygger med svært lite tegning synes jeg er bra. Dette samsvarer med den forventningen jeg har, men hverken formen eller plasseringen av det gule lyset blir jeg fortrolig med. Lyset bryter linjene i landskyggen og fjerner mye av det som er mest spennende for meg i bildeflaten. Jeg opplever også at det blir noe snaut med lys i overkant av bildet dersom det skal inneholde så mye forgrunn. Vil sette pris på en utdypning av dine egne tanker her.mvh Kyrre
Erik K.
Takk, Kyrre, for en ærlig og konstruktiv kritikk.
Og jeg er vel stortsett enig i det du skriver.
Måtte vel bare ha det fra andre. Det er nok fargene her som blender meg, det gulorange mot en blå og svart bakgrunn synes jeg er interesant. Men jeg ønsket at trekanten i det svarte skulle gå igjen i det gule. Det har jeg ikke klart og dermed virker denne formen rotete og forstyrrende,(jeg kjøper den). Jeg får prøve igjen neste gang lyset og månen har de rette valører. Det kan være noen dager i august forholdene er slik på dette motivet.

Bildet er tatt på ca 6 sek og på frihånd. Synes det er spennende å arbeide med lange lukkertider og bevegelse av kamera. Ved å tenke gjennom og ha et bevisst forhold til dette blir det ikke bare tilfeldighetene som får råde. Men man klarer etterhvert å skape noe som er mer eller mindre ønsket.
Kyrre M.
Fargene fungerer absolutt ihop, enig i det.

Med kun noen dager i august å prøver seg på har du min fulle respekt hva angår tålmodighet. Dette forteller meg at landskapfotografering kan være både kreativt og krevende. Ser gjerne på resultatet på sensommeren. mvh Kyrre
Odd Tore S.
Jeg har sett på dette noen ganger nå, og hele tiden hatt på følelsen av at dette er en skjelveksponering med tre forholdsvis rolige perioder. Det er ikke lett å skyve vekk tanken på dette når man skal kommentere bildet, enda teknikken ikke er det avgjørende. Det er det resultatet som er.
Her er det fine farger med blåtime og speiling av gult i vannet. Antydning til litt gulaktig langs øvre kant peker i retning månen.
Den gule refleksen kan tolkes som ild på vann, men det blir under sterk tvil.
Det er tendenser til komposisjon med mørk trekant.
Det er også et stor område med pen blåfarge, men ikke mer.
Om du hadde forandret kameraståsted slik at den gule refleksen hadde kommet omtrent helt ut i blå, kunne du forsvart å ta med mye blått.
Fortsett å eksperimentere, og gjerne med litt variasjon i hvor kameraet står. Med digitalkamera får du jo direkte tilbakemelding på hva du fikk til.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu