Rjukanfossen
På Salgado-utstillingen på Vemork Industriarbeidermuseum fikk jeg vite at fossen var åpen for siste dag i år. Det måtte utnyttes...
Fotograf
Utstyr
  • Hasselblad
  • -
  • Brennvidde120mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeAgfa APX100
  • Nei
  • AnnetEn hel del områder er holdt igjen eller etterbelyst i mørkerommet. Det spørs om scanneren min er god nok til at det var noe point i det.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger203
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_4922} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Ann F.

Skjermen min er ikke god nok til at jeg kan uttale meg om det du skriver under teknisk, og dessuten er jeg helnovise på sort/hvitt. Men fossen er et majestetisk syn slik du har gjengitt den, godt at du benyttet sjansen.
Hva er Salgadoutstillingen?
Mvh Ann
Are S.

Tusen takk, Ann! Sebastoâo Salgado er en av mine absolutt favoritt-fotografer og er ofte blitt karakterisert som verdens beste dokumentarfotograf, i den grad foto på det nivået kan sies å kunne vurderes på den måten. Se f.eks. http://www.kodak.fr/global/en/professional/features/legen...menu.shtml for info om Salgado.
terje s.

Storslagent – her ble uttrykket veldig sterkt.
Bare fryd og gammen? Veldig fin retning!
Gode nyanser i store deler av fossefallet.

Vakkert....
Mats N.

Bildmässigt: Verkligen ett levande foto...dramatiskt och majestätiskt...Kanon!
Tekniskt : Kanske lite hård kontrast trots din extra belysning av kopian, men i detta motljuset är det förmodligen tämligen korrekt återgivet som du såg det(?)
MVH/Mats N.
Carsten A.

Rjukanfossen er storslagen, og det blir dette bildet også, om det blir presentert slik at opptaket kommer til sin rett. Her skal en (selv på denne JPEG kopien) ikke trikse mye med kurveverktøyet før presentasjonen blir vesentlig bedre. En får da liv i de mørke bergflatene. Uten dette blir bildet etter min mening bare litt over middels. Og som vist her må det vurderes.
MVH CA
Avsluttet .

Nydelig og storslagent. Likte dette fotografiet godt.
Are S.

CA: Har allerede trikset litt med kurveverktøyet i PhotoShop, men er veeeldi' forsiktig med å ta for hardt i. Bergflatene i forgrunnen er med vilje lagt mørkere enn ''virkeligheten'' for å lede oppmerksomheten mot selve fossen, men det stemmer at bildet som det vises her er vesentlig mørkere i forgrunnen enn papirkopien.
Carsten A.

Selvsagt skal du være ''veeeldi' forsiktig med å ta for hardt i''. Selvsagt skal en ikke ta *for* hardt i. Men her gjør altså lite ganske mye, noe jeg også ser bekreftet i ditt utsagn om at bildet her vises ''vesentlig mørkere i forgrunnen enn papirkopien''. Hvorfor skal de mørke mellomtonene her vises mørkere enn på papirkopien? Det er og blir min innvending, som fastholdes.
MVH CA
Are S.

CA: Jo, jeg kjøper poenget ditt. Har ikke PhotoShop her (på jobb), men jeg skal prøve å få lagt inn en annen og lysere utgave i morgen, så får vi se om det blir bedre. Takker alle for tilbakemelding & kritikk!
Hans- Georg S.

En storslagen foss. Synes blikket flyr litt i alle retninger. Ville beskjært fjellmassene på venstre side slik at ''fossefallene'' ble igjen sammen med fjellmassene på høyre side. Synes bildet da blir mer dynamisk og samtidig like dramatisk.
Ellers enig med de andre ang. kontrasten.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu