Gullårer
Utstyr
  • EOS 1N
  • EF 100-300
  • Blenderf/32
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeVelvia
  • Nei
  • AnnetBrukt stativ, snorutløser og cross-screenfilter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger249
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_5269} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Carsten A.

Ganske fint utsnitt, artige gjentakelser. Bildet slår umiddelbart. Likevel vil jeg mene at en blir litt for fort ferdig med dette. Effekten av cross-filteret er beskjeden, og det er bra, ettersom bruken av et slikt filter ikke tilfører bildet noe positivt - etter min mening, må det bli!
MVH CA
Torbjørn V.

Til dels enig med CA her ang. bruken av filter. Artig bilde--men neppe blant dine beste! Men jeg lurer litt på hva det er?

:-)
Geir A.

Likner på sand fra Ringshaug i Tønsbergområdet.

Bildet er fint det! Likte gullfargen godt.
Men, det mangler det lille ekstra (som jeg ikke kan sette navn på) for å bli fullkomment.

Geir
Audun S.

Er gullfargen ekte? Bruken av cross-screen filteret gjør at en drar dette i tvil. Jeg har ikke sans for bruk av slike eller forsåvidt andre effektfilter. Har du flere slike bilder uten kunstige effekter?
mvh audun
Dag T.

Fint sand-bilde, men jeg synes filteret ødelegger litt. Det diffuserer bildet litt og du mister en stofflighet som ofte gis av sand i slike lysforhold.
Sara Julie D.

Jeg kan ikke annet enn si meg helt enig med Geir A. Bildet ER fint det!

Carsten A.

AS: For bildet sin skyld spiller det da ingen rolle om ''gullfargen'' er ekte? En annen sak er at gul sand i sol-motlys og litt ''undereksponert'' blir akkurat slik. Hans-Georg har nok ikke behøvd å bedra med så mye mer enn godt billedsyn og fornuftig opptaksteknikk.
MVH CA
Carsten A.

Foran skrev jeg ''bedra'', skal selvsagt være ''bidra''.
MVH CA
Hans- Georg S.

Takker for kommentarer!
Eneste effektfilter jeg har bortsett fra fargefiltere som brukes til IR og S/H opptak, er dette. Kjøpte det en gang for at det skulle brukes til en idè, men som foreløpig ikke er blitt realisert. Er i utgangspunktet MOT bruk av effektfiltere som dette, men kan godta bruk av korrigeringsfiltere som pola, avtonet grått mm., så er det sagt. Måtte jo prøve det, siden det er kjøpt. Ville også høre hva dere synes om denne type filtere.
GA: det er helt riktig, det er Ringshaugstranda, hvordan kan du se det forresten?
AS/TV: Ja, ''gullfargen'' er ekte i den forstand at jeg ikke har korrigert den med fargemettning i PS. Gulbrun våt sand i mot-kveldslys, litt u.eksponert som CA skriver, gir slike farger på Velviafilm, sikkert også på andre type filmer.
Oddvar E.

Flott og helt ''korrekt'' bruk av et slikt filter, bruken er ikke overdrevet og gir dermed inntrykk av at det glitrer. Effekten er slik vi ser glitter i virkeligheten.

Regnbuefilter (f.eks)derimot er helt på viddene da det gir en regnbue når du retter linsa mot sola. Regnbue ser vi kun med sola i ryggen, dermed blir det feil.

tilbake til dette bildet. jeg liker repetisjonene og glitteret bidrar her til at det repeteres.
godt sett
Geir A.

Svar på spørsmål fra HGS.

Hvordan ser jeg att dette er fra Ringshaugstranda? Jo..... jeg liker ikke å innrømme dette.... Jeg har studert mange av dine eminente bilder(alle du har lagt ut her). De fleste er delikate utsnitt av naturen. Mange av de fra Ringshaug, jeg har sett de samme motivene selv 1000 ganger bare ikke klart å feste de til film like elegant som deg. For 14 dager siden tok jeg ett bilde av disse sandformasjonene med et brukt kondom som forgrunn, det ble ikke noe særlig!

OK jeg tok en kvalivisert råkjangs! Jeg ville skape en illusjon av at jeg er like dyktig som Bjørn Rørslett, det er jeg altså ikke :(

Håpet ingen skulle oppdage det :) hehe..

Geir
Birna R.

HGS: ikke verst, men hadde blitt langt sterkere visuelt med en betydelig beskjæring øverst. Nå ''drar'' linjene ut og til siden, og skarpheten er ikke helt overveldende der heller.

Filtret ditt gjør lite til eller fra. Med såpass kraftig motlys blir det lett litt overstråling uansett, og spesielt om det (som det gjerne pleier å gjøre) sitter et passelig møkkete/støvete ''UV''-filter på objektivet ...

Fargene er Velvia på sitt beste/verste - alt etter smak og behag. De kler nå iallefall motivet.

Sandriller (''ripples'') er forøvrig et takknemlig motiv når sola står lavt på himmelen.

GA: ''like dyktig som Bjørn Rørslett'' - er det en slags målestokk?
Mats N.

Fin, HGS!
Men - inte heller jag står ut med slika filter, liknar dåliga reklambilder eller tex vissa cd-omslag med svenska dansband...Bilden din gör inte det, men filtrets effekt.
Bilden är bra, och kan jag bara ''tänka bort'' filtereffekten är den klart bättre!Alla filter och även andra tricks kan väl bli överdrivna också, men jag tror aldrig jag sett en bild med detta filter som jag tyckt om. Aldrig!
Helt rätt ändå, som du säger, att är det köpt må det ju pröves!
Geir A.

BR Har bare notert meg at du har kunnskaper utover normalen. Spesielt tenker jeg da på Natur, biologi etc.

Da TV lurte på hva dette var så jeg for meg ett innlegg fra deg der du analyserte deg frem til geografisk område. Du kunne jo gjerne skrevet litt om hvor unikt Oslofeltet er geologisk sett, graben, morener, avsetninger...osv. Det hadde vært kult det da! Jeg har tillitt til deg der!

Beklager om du føler deg stigmatisert. Ønsker på ingen måte å sette noen i bås den ene eller andre veien.

Setter faktisk pris på mange av inleggene dine, så er det sagt.

Vel, nok om dette.
Jens L.

Dette er noe utrolig kjedelig ...
Hans- Georg S.

GA. Hyggelig med det du skriver, mener også selv at BR med sine kunnskaper innen sine felter tilfører disse sider mye positivt med både bilder og ærlige kommentarer.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu