Nedrykk
Kampen er over (på en søkkvåt bane), og nedrykket er et faktum. Absolutt alt er blitt gitt i hver eneste duell, men det ga til slutt ingen gevinst. Skuffelsen er til å ta og føle på. Enga skal opp igjen!!!!!
Bildet inngår i albumet Samfunn - Forskjellige sider ved vår tilværelse.
Utstyr
  • Olympus C-2500L
  • -
  • Brennvidde12,8mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger188
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_5487} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Tom E.

Skal du se skikkelig fotball får du ta deg
en tur til Bergen !......heia Brann !!!
Carsten A.

Lang bruksanvisning til svakt bilde.
MVH CA
Geir Joar H.

CA: Ville vært faktisk noe å lære hvis du for en gangs skyld klarte å uttrykke deg noenlunde brukbart. Hva er dårlig? Hva er bra? Kommentaren 'svakt bilde' sier meg (og flere andre) ingenting! Foreslår et kurs i pedagogikk!
Carsten A.

GH: Når du legger ut bilder her på FOTOdotNO sine sider for bildekritikk, sier det seg selv at du inviterer til kritikk. Om du ikke tåler at det blir sagt fra på en rimelig ærlig måte, er det et alternativ å holde en skuffelse for seg selv eller holde seg borte. Det er faktisk bedre alternativer enn å kritisere den *personen* som sier sin mening. I den sporten du henter motivet fra gir det faktisk gult kort å ta mannen istedetfor ballen.

Dette bildet er svakt teknisk, uskarpt som det er. Med frimerkeformat er heller ikke presentasjonen bra.

Bildet er videre svakt visuelt, det er lite formidlende for andre enn dem som allerede vet hva det dreier seg om. Det hjelper ikke å lage en lang tekstlig forklaring (bruksanvisning) når den visuelle formidlingen svikter. Det hjelper heller ikke å være sterkt opptatt av et emne, spesielle begivenheter eller aktiviteter, faktisk kan et sterkt engasjement svekke den kritiske sansen som er så viktig for formidling til andre. Det kan være noe slikt som spiller inn her, om en skal spekulere litt (men det kan selvfølgelig også være tusen og én andre grunner, hva vet jeg).

Du spør om hva som er dårlig. Det har jeg svart på. Videre har jeg svart på hva som er ikke tilfredsstillende mht. din reaksjon på bildekritikk. Til spørsmålet om hva som er bra foretrekker jeg taushet.
MVH CA
Geir Joar H.

CA: Jepp, kritikk tar jeg veldig gjerne imot. Det er derfor jeg legger ut bilder her. Men kritikk skal ha et innhold (såkalt konstruktiv kritikk), ellers er det ikke noe poeng å i det hele tatt kommentere et bilde. Det du kommer med nå er MYE MYE bedre. Dette lærer jeg (og sikkert flere andre) noe av. Fortsett slik istedet for med uttrykk som ikke sier noen verdens ting! Takk ;-)
Carsten A.

Bildekritikk får det innhold og den form som passer den enkelte. Normalt burde min første kritikk her vært fullt tilstrekkelig. Personer som reagerer på den måten du gjorde risikerer å få null kritikk.

Du skrev ''hvis du for en gangs skyld klarte å uttrykke deg noenlunde brukbart''. Jeg kalte bl.a. dette å ta ballen istedetfor mannen. Det har du ikke sagt noe om. og det blir litt for sent å komme med noen unnskyldninger nå.
MVH CA
Geir Joar H.

Nok er nok. La oss stoppe dette før det blir komisk. Som jeg sa tidligere, bedre med ingen kritikk enn innholdsløs kritikk.
Gunnar H.

Ser ut som to menn i samme sommerklær som leter etter den enes kontaktlinser (han bakerst ser dårligst, så det er ham).

Det er mulig skuffelsen var til å ta og føle på hvis du var tilstede, men det er den ike i dette bildet. Slett minnene dine og se på bildet på nytt.
Tor Rune L.

Lite, uskarpt og jeg tyder ikke skuffelsen.
Syns ikke dette var så bra.
Jens L.

Teknisk dårlige bilder kan være like gode som teknisk gode ...her har Geir fortalt en historie i forhold til bildet. Assosiasjonene og dermed kritikken burde være vendt mot fremstillingen i sin helhet,hvis det da ikke er bare teknisk kritikk som skal komme frem her på Foto.no...
Geir Joar H.

Takk for kommentarer! Gjør oppmerksom på at dette er et kategori 2 bilde (Sport/Action), og må tolkes deretter.
Geir Joar H.

Det er mulig at jeg har misforstått hele konseptet med bildekritikk på Foto.no. I utgansgpunktet har jeg alltid oppfattet denne tjenesten som vurdering av helheten i et bilde. Altså ikke bare den teknisk utførelsen, men også innholdet. Generelt sett virker det som de aller fleste kommentarene baserer seg kun på den tekniske utførelsen. Selve analysen av innholdet bilde/tekst opplever jeg ofte som delvis eller helt fraværende. Dessverre :-(
Noen som har en annen oppfattelse? (dette innlegget burde kanskje ligge på diskusjonssidene)
Dag T.

Jeg har ikke kritisert teknikken, selv om jeg godt kunne gjort det. ''Dårlig'' teknikk kan være et virkemiddel, men det må passe til historien. Dermed kommer du i den snodige situasjonen at du skal beherske teknikk godt for at den skal være dårlig på riktig måte.

Når det gjelder kombinasjonen bilde/tekst er det nok en tendens her på FOTOdotNO til å se på Bildet, skitt i teksten, men selv der skorter det i dette bildet. Teksten skal liksom tvinge på oss en tolkning som vi ikke får ut fra bildet, og som ikke tilfører det noe særlig. Dermed får du en del ''festlige'' kommentarer som egentlig bygger på kontrasten mellom hva du vil ha frem og hva du viser. Du kan ikke bare føye til en tekst for å redde et intetsigende bilde, det kreves snarere mer, fordi teksten må rettferdiggjøre bildet og omvendt.

Ta en titt på Serranos bilder (nå tatt ned i Stenersen-museet) og hans titler en stund etter å ha sett bildene, så ser du hvordan tekst kan påvirke innholdet i et bilde på en interessant måte.
Geir Joar H.

Ok - takk for nyttige tips!
Torbjørn V.

Heia Molde!
:-)
Avsluttet .

Funny photo, like it ....!


Hilsner fra en Fotoven :
http://asmussenfoto.mobilixnet.dk
Mirjam M.

Nydelig bilde!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu