Nærbilde av Lundefugl
Her kom jeg virkelig nært denne vakre fuglen. Dette bildet er ikke et utsnitt men tatt med blitz under svært vanskelige lysforhold. Hva synes dere?
Utstyr
  • Canon EOS 10D
  • Canon EF 80-200, 2,8L m 2x conv.
  • Brennvidde400 (640)mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeDigital ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger331
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_56514} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Eliza A.

Fasinerende fugl. Flott bilde.
Her har du virkelig kommet tett innpå.

Eliza
Jostein M.

Hei Torgeir! Nært og fint. Synes dog det er litt lite smell i bilde samt virker ikke helt skarpt. Ellers er det en utrolig artig fugl du har avbildet.
Mvh
Jostein
Bjørn H.

Hei... Fint portrett av denne lille karen her.. Tett og nært. Savner litt skarphet og noe mer kontrast ...Men veldig bra tatt

Bjørn
Frank K.

Jøss! Hvor mange meter er du unna denne karen? Lekkert belyst. Ikke knivskarpt, men det skal vel ikke mer til enn en cm feil i fokus.

Denne karen hadde ikke noe bustete hår, så kanskje du skulle tatt de nye bildene av Kongen i stedet.. :)

Flott bilde!
Torgeir S.

Hei alle sammen og takk for kommentarer. Som jeg nevnte var det veldig dårlige lysforhold samt at jeg brukte 2x converteren for å komme så nært. I tillegg fokuserte jeg på nebbet, som hos meg virker veldig skarpt, og med 2,8 i blender blir det veldig snevert dybdeskarphet (f: 5,6 tatt hensyn til lystapet grunnet converteren).

Jeg valgte 2,8 grunnet lystapet samt at jeg ønsket å bruke ISO 100 for å begrense at bilde ble kornete.

Uansett var det en opplevelse å være omringet av disse vakre fuglene og en ting er sikkert, jeg skal tilbake i sollys for å fotografere masse masse flere bilder!!!

Mvh. Torgeir
Per R. G.

hos meg er bildet skarpt (flott bilde Torgeir)
Dag Frode H.

Hei Torgeir.
Flott portrett av lundefugelen dette, som du sier er nebbet skarpt, men jeg kunne tenke meg mer detaljer i ellers i fugelen, men dette er jo ikke enkelt når jeg leser hvordan du måtte ta bildet.
Mvh
Dag Frode
monica p.

Flotte farger, men som sagt mangler det bittelitt på skarpheten.
Men uansett et flott og nært portrett av en lundefugl, likte det godt jeg Torgeir.
Mvh Monica:o)
Reidar N.

Når det gjeld skarpheten så er det vanleg å fokusere på auget. Har sjølv tatt bilder av rype på ca 1.5 meters hold med 300 mm, då blir ein nødd å velge om ein vil ha auget eller nebbet skarpt på full åpning. I pose og sekk får ein ikkje utan å blende ned, og då blir jo også lukkartida lenger med dei problem det kan medføre. Nebbet er bra skarpt på min skjerm. Uansett eit bra bilde.

mvh
Reidar
Robin G.

Veldig bra bilde, har selv prøvd å tatt bilder av disse fuglene, men på denne tiden av året er det bare inn å ut av hulene sine før de drar sørover.. Men får du dem på rette tiden av året, helst mai, er det som regel lett å komme nær innpå dem.. skal utpå Runde fuglefjell imorra å gjøre ett siste forsøk...

RGJ
Reidun G.

Duverden så fin denne fuglen er, tatt i betraktning at du har brukt 2xconverter synes jeg bildet ble bra, litt død i blikket.
Reidun
Tom E. F.

Imponert over nærheten og detaljene.
Tatt i betraktning vanskelige forhold, har du fått mye ut av dette.
(Skarphet/ lys: Prøvde usm med 0,3 - 250 - 0 samt justerte høylyset ørlite ned, og på min skjerm falt det mer i smak i mine øyne.)
mvh Tom
Hans-Einar O.

Bra macro og flotte farger og for noen detaljer! Så nært har jeg aldri sett bilder av denne karen. Ville også gjerne hatt bitteliiit mere skarphet og liv i øyet, men i betraktning av lysforholdene er jo dette suverent;-)
mvh Hans
Jan W.

Flott fugl og ok bilde Torgeir.

Det er vanskelige å få noe klem ut av bilder som har passert en slik 2x konverter selv på det beste som er av optikk så den må brukes med varsomhet.

Jan

Marianne R.

Utrolig bra!

Mvh Marianne
TH S.

Herleg lundefugl. Får meg til å tenke på ferien eg nett har hatt på Orknøyane og Shetland :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu