Tinghuset, Oslo
Som vanlig klarer jeg ikke helt bestemme meg for hva jeg liker best. Eller - egentlig liker jeg best v2, men v1 er mer lik slik jeg ser Tinghuset. Også måtte jeg legge inn en v3 minus den svarte skyggen fra v2 siden jeg som regel får pes for å ha for uryddige bilder (men jeg har mye igjen å lære siden jeg likevel liker v2 best). :-)
Bildet inngår i albumet Store, stygge? - Inspirert av alle bildene som fremstiller Postgiro-bygget som stort og stygt, tenkte jeg her at jeg skulle vise at flere på ''stygg-norsk-arkitektur''-listen er pene. :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-09-28 14:35:58
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-09-28 14:36:56
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon IXUS 400
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger476
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_62173} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Inger-Lise S.
hei Caroline! nok et stilig bilde fra deg! Enkelt og lekkert! Jeg liker v#3 best,men etter nøye overveielse,for alle 3 er faktisk flotte! Og fine farger sammen her! Likte disse godt!! Hilsen Inger-Lise
geir j.
Trur versjon 1 blir stiligst hvis du får den helt ''vinkelrett''.. flere detaljer i denne.
Hans Petter G.
Versjon 2 er enklere og mer stilfull enn versjon 1. Alle versjonene viser jo bare en detalj av tinghuset, og viser vel strengt tat ikke mer enn at det kan være pene detaljer i stygge ting (ordspill ikke tilsiktet). I versjon 1 er det litt skjevhet som burde rettes opp. Men ellers i begge versjoner flott sett synes jeg.
Steinulf L.
Hvilken versjon man foretrekker er ensmaksak. Imponert over din evne til å se arkitektoniske detaljer. Skjevhet i ver # 1 er nevnt. Bra jobbet! Stå på!
Ishi K.
Flott linjespill i v.1, tror faktisk v.2 og v.3 blir litt kjedelig i lengden selv om de er ''renere'' i første inntrykk.
Avsluttet .
Hei Caroline! Der kom det bildet jeg ventet på (spør ikke hvorfor). Versjon 1 har det meste. På de andre forstyrrer uskarpheten den strenge geometrien for meg.

Avd. for konstruktiv kritikk: V1 er et godt eksempel på at det går an å endre en 9-er til en 10-er ved å gå enda lenger i å finne nøyaktig standpunkt. Linjene kunne med fordel vært mer rettet opp, sannsynligvis ville det gått med et stativ og prøving og feiling. Trur eg. Men dette er bra. Jeg ser at du ser. med puddelen din får vi glede av å se slik du ser, vi andre også :-)
Kenneth P.
Absolutt enn annerledes bilde av Tinghuset. Fine klare linjer og godt sett motiv. Ikke annet å si at det ble skikkelig stilig.

mvh Kenneth
Caroline M. S.
Tusen takk for kommentarer alle sammen. Jeg er lett påvirkelig - nå tror jeg jeg liker v1 best likevel. ;-D Selv om den er irriterende skeiv - det så beint ut på kameraskjermen, litt skeivt på hvit bakgrunn og grøss så skeivt på svart bakgrunn.

Toralf: Nå avslører jeg hvor ekstremt amatør jeg er når jeg forteller at kommentaren din gir meg den andre ''aha-opplevelsen'' jeg har fått her på foto.no. Jeg har jo lurt på hvorfor alt jeg burde klart å få rett blir skeivt. Andre klarer jo vitterlig å ta bilder som dette og få de helt rette. Jeg skulle hatt et slikt søtt lite pocketkamerastativ som de selger på El-kjøp og puddelen skulle adlydd snorutløser (siden jeg sikkert ikke hadde klart å knipse uten å flytte på kameraet selv med stativ). Og tusen takk for at du sier du liker å se med mine øyne. Det var pent av deg å si. :-)
Avsluttet .
I stedet for snorutløser kan du bruke selvutløseren, Caroline. Og stativet behøver ikke være rare greiene, nei. Så lenge det ikke blåser, da.
Tom D.
Slutter meg til kommentarene her om at du har meget god teft for arktitektoniske detaljer ! Og at du på en glimrende måte klarer å formidle det du ser.
Ser også de øvriges poeng mht en viss skjevhet i bildene, som kanskje kunne vært unngått med et stativ.

Tinghuset på dine kanter synes ellers å være det absolutte motstykket til tinghuset her på berget (bergen), når det gjelder arkitektonisk utforming.

Mvh Tom
Avsluttet .
Fantastisk fint observert og fanget. Jeg likte nok versjon 3 best der man ser større del av himmelen. Meget fine farger!!
jf
Avsluttet .
Fantastisk fint observert og fanget. Jeg likte nok versjon 3 best der man ser større del av himmelen. Meget fine farger!!
jf
Caroline M. S.
Takk igjen for kommentarer.

He, he Tom - jeg skulle nok klart å få Tinghuset i Bergen til å bli ugjenkjennelig også. ;-)

Så fint du liker himmelen på v3 Javed. Det gjorde jeg også - den ble lysere enn de andre og nesten litt lavendelblå (men det viser ikke like godt etter at bildet ble krympet i størrelse).

*rødmer nesten og vurderer å bleike håret blondt* - Eh, så det er slikt man bruker selvutløser til Toralf. Utrolig at jeg ikke kom på det selv. Takk skal du ha! *dunker pannen et par ganger i tastaturet, finner fram IXUS-manualen og planlegger ettermiddagstur til El-kjøp* :-)
Marit E.
Du er kreativ, Caroline! Husene står der, noen styggere enn de andre. Jammen klarer du å skape dem om til noen stilige perler. Du har minsanten blikk for detaljer.
Gleder meg til flere styggpene blinkskudd.
mvh Marit
Arne S.
Meget bra sett! Du har øye for linjer og arkitektoniske detaljer.

:) arne
Eskil O.
En spesiell måte å se bygg på, spennende, selv store stygge blir jo vakkre, kanskje vi ikke har forstått arkitekten?

Eskil.
Inger Anne Maritsdotter V.
Fint utsnitt og komp.;sat her og lurte på om du faktisk var arkitekt (?) Du har eit auge for byggverk; i kreative fasonger:-)
mvh Inger Anne
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer.

Inger Anne: He, he - nei, jeg er en kjedelig, grå, anonym byråkrat og det mest kreative jeg gjør i jobben er å skrive lange utredninger som få forstår og enda færre leser. :-D Egentlig liker jeg best å ta bilder av mennesker, men jeg kjenner for få ekshibisjonister.

Eskil: Det er svindel dette her. De to siste Store, stygge?-bildene er av bygg som sikkert de fleste synes er fine. Tinghuset er riktignok ikke på favorittlisten min, men Westye Egebergsvei er det.
Thomas B.
Hva med å lage en ny versjon? Beskjære bildet uten den blå himmelen, fargelegg den hvite mursiden til samme grå farge som resten og til slutt roter motivet slik at det danner en trekant med spissen oppover..

hmm.. kanskje et dårlig forslag hvis du skal legge deg tidlig..:)

hilsen Thomas
Caroline M. S.
*ler* Absolutt en mulighet Thomas! Men jeg tror forslaget ditt langt overgår mine billedbehandlingsferdigheter (og muligens også hva som er mulig å få til med Microsoft PhotoDraw). Tror ikke jeg skal prøve en gang - da hadde jeg sikkert blitt sittende til fuglene kvitret. :-D
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Caroline ; du har definitivt eit auge for arkitektur på ein kreativ måte:-))
mvh Inger Anne
Avsluttet .
Blir inte klok på vad jag ser. Är bilden tagen rakt nerifrån och upp? får nog ta en tripp till Oslo o kika. När jag var där senast (januari i år) så såg jag inte den här vyn... men många andra vackra vyer...

Din bild ser väldigt grafisk ut. Mycket former och linjer. Snyggt komponerat och färgsatt. Brunetter kan! Stå på!

Grattis också till uppmärksamhet o kommentarer du fått. Inte utan att man blir lite avis som varandes kranglefant... :-)
Caroline M. S.
Takker KG Stolt. Det er riktig det - bildet er tatt nedenfra og rett opp. Er ikke helt sikker på hva du mener i siste avsnitt, men jeg går ut fra at du kanskje tror jeg prøver å tiltrekke meg oppmerksomhet med blondinevitser. Det stemmer ikke - jeg forteller kun vitser for å glede deg. ;-D
Marius Lysholm L.
Sinnsykt orginale ideer du har! Bildene dine gir masse inspirasjon.
Caroline M. S.
Tusen takk Marius! Det var en særdeles hyggelig kommentar. Jeg vet at bildene jeg tar egentlig er ganske dårlige - skeive, feil farger, snuskete beskjæring, uskarpe der de ikke skal være det osv. osv. Da er det i hvert fall motiverende og fint for meg at noen liker motivene og flott at noen kan få nye ideer av de - også får jeg øve meg videre på teknikken. :-)
Rune T.
Jeg har forsøkt meg på arkitekturfotografering selv, men du har virkelig utviklet et godt blikk. Neste gang jeg passerer forbin tinghuset (i ettermiddag) skal jeg se om jeg er i stand til å se det samme som du har sett.

Mvh

Rune

PS:

V1 er best - abolutt ingen tvil om det

ds
Morten H.
Tror kanskje jeg synes dette er det fineste du har lagt ut til nå.

Du har blikket, Line!


~~~Morten~~~
Rune H.
Det vises at du har sansen for arkitekturbilder - og det å se linjer og utsnitt!
Litt oppretting ønskes - blir litt nedseget mot høyre.
Rune :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu