Tidens tann
Tidens tann har spist på selvbinderens tenner. Lav og mose finner feste i korrosjonsgropene.
Mye fin leamikk overnatter utendørs her på Konglungen, og er på god vei tilbake til naturen.
------------------
I prinsippet foretrekker jeg å legge ut vinterbilder om vinteren, og i år er dette et naturlig valg, tatt i slutten av januar.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-02-04 18:51:14
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 18-55 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger547
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_125484} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Vegard L.
Teknisk sett er du overlegen veldig mange av de andre fotografene. Fine naturlige farger. På motivvalg blir det ikke full score fra meg, men bildet er en grei dokumentasjon av tidens tann som bildetittelen sier. Jeg får ikke helt taket på hva det grønne er under tennene. Det hadde vært interessant å få vite blender og lukkertid på dette.
Mvh Vegard
Geir B.
Supert, liker dette veldig godt, komp, farger, bra. Mye gammel historie rundt i norsk natur som gir gode bilder.

Geir.
Steinulf L.
Flott tekstur i piggene her. Muren bak kunne med fordel vært litt mer uskarp. Litt usikker på grønnfargen på muren, men antar at det skyldes farging fra selvbinderen? Greit utsnitt.
Ketil M.
flott, det jeg ikke liker er oppe til høyre bladene bakom forstyrrer, menr jeg, eller flotte farger
Rolf J.
Flott dokumentasjonsbilde fra en tid som er borte, må være noen år gammel denne. Liker skarpheten og detaljrikdommen på tennene og resten av ståldetaljene. Den skarpt grønne mosen på mutteren fanger blikket. Synes at de urolige fargene på venstresiden, nedenfor den grønnlige steinmuren, hvis det er det er, forstyrrer.
Rolf
Odd Tore S.
Takk for rask respons, ''teknisk'' natur i forfall er gjerne litt uvanlig.
''Muren'' er ikke en mur, men en stor lys stein som selvbinderen har brukket sammen over. Tennene ligger nærmest oppå steinen. Ikke lett å få nok dybdeskarphet på selvbinderen og samtidig får steinen ute av fokus, skulle gjerne fått til akkurat det bedre.
Selvbinderen har stått ute siden låven ble fjernet på 60-tallet, og det vokser bra med grønt lav nordvendt på trær og steiner her i det forholdsvis milde og fuktige kystklimaet. Det vokser også skikkelige trær gjennom andre etterlatte jordbruksredskap.
Bladene? De var der, og dekker stadig mer av restene og øker farten på forfallet. Bortsett fra kratt som sto der kameraet skulle være, har jeg ikke rørt noe. Litt som en gammel gravplass.
Jeg skulle gjerne konsentrert meg om mutteren, men manglet utstyr. Neste gang, ved løvsprett. Da tar jeg med kommentarene deres også.
Odd Tore
Roger K.
Hei og god kveld Odd Tore!
Tidens tann og fint dokumentert gamelt parkert hjelpemidler for gårdsdrift før i tiden. Egentlig burde en ta bedre vare på historien. Ved første øyekast må jeg innrømme at jeg tok feil av gjenstanden. Trodde det var rester etter en gammel slåmaskin. Bilde viser tydelig at dette står for forfall, gror til sammen med nedfallslauv. God fokus på hovedgjenstanden hvor struktur av tæret støpejern tydelig fremheves. God dokumentasjon av skal vi kalle det oldtidsminner.

Ha en fin kveld

Mvh RK
Odd Tore S.
Det er slåmaskindelen av selvbinderen, slåmaskin med brett og utrolige mengder med leamikk: tannhjul, akseler, drivkjeder med smidde ledd, med drift fra et stort stålhjul med påklinket mønster. Combiner?
Odd Tore
Ann F.
Teknisk veldig bra, fine fargetoner i leamikkets tenner, bra med bladenes farger som ligger ved tennene og den lille mosadotten.
Utsnittet er jeg ikke så helt fortrolig med. Det ble litt for mye utenom leamikket.
Si fra ved løvsprett, vil du? Så kan vi ta følge . . .
Mvh Ann
Kurt S.
Slike gamle redskaper gjør seg ofte godt på bilder. Veldig skarpt og fint med fine fargenyanser.
Den delen av bildet jeg liker best er området rundt den skarpe grønne mosen og de to øverste tennene. Hvis du skulle gå enda nærmere ville jo området rundt denne mosen være et motiv i seg selv. Planter og metall -:) Men det ville jo blitt et annet bilde.
Fin dokumentasjon fra en forgangen tid.
mvh Kurt
Odd Eirik S.
Interessant effekt i bildet ditt. I ventsresiden får jeg et voldsomt sug. Nesten en form for 3D effekt som gir en følelse av at bakgrunnen beveger seg når fokus flyttes fra den ene tanna til den andre. Spesielt når fokus legges på den øverste tanna først og så beveges nedover i bildet.
Synes du treffer utmerket med dybdefokus. Tror de såpass skarpe markeringene i steinen bidrar til den effekten jeg opplever. Fine naturlige farger og flott tekstur i det tærede metallet. Som alltid meget teknisk bra og ikke noe å utsette på det. Dyktig presentert og gjennomført bilde.

mvh
OddES
Dag T.
Det er en del bra her rundt metalltennene og det som er under dem, men jeg ville ha fjernet de lyse og uskarpe elementene oppe til høyre for diagonalen.
Inger Anne Maritsdotter V.
Tidens tann er godt illustrert og dokumentert både via tekst og visuelt sett i bildet , reagerte litt på at bakgrunnen ikke var dus nok , men det er heller ikke sjenerende og passer vel sammen her.
Bra sett og god ide.
God helg.
mvh Inger Anne
Bjørn H.
Teknisk bra Odd Tore, men jeg ville strammet inn kompet i noen grad. ...

Syns i grunnen de lyse bladene i bakkant forstyrrer mer en de tilfører -

Ellers er det jo som du sier, mye rart å finne i naturen, dette er intet unntak ...

Men for meg blir dette mer som en bra dokumentasjon, enn veggpryd .. hehe ...

Bilde og tittel kommuniserer bra !!!!!!!!!!

Bjørn ;¤

Odd Tore S.
Mange kommentarer på litt slapt komp og tørre blader.
Vel, jeg kan være enig i det, men hører gjerne en del kommentarer før jeg reagerer.
v2 kan være et skritt i riktig retning?
Egentlig vil jeg begynne forfra igjen, men jeg vet at det står et stort tre der kameraet burde stått, så det er noen begrensninger.
Odd Tore
Avsluttet .
Det blir versjon 2 for meg. Teknisk sitter dette meget godt i mine øyne, men nok enig med de som heller mot at motivet kanskje ikke er all verden. Men et fint, litt ''historisk'' dokumentasjonsfoto er det jo. Bladet og den lille moseflekken på dingsen bryter litt - på en høyst positiv måte.
Avsluttet .
Versjon 2 er vinneren for meg. Det visne bladet og den lille grønne tusten synes jeg bidrar positivt, men jeg er ikke så begeistret for den hvitgrønne steinen under. Synes grønnfargen blir litt for sterk der.

Men jeg liker slike redskapsbilder, synes ikke motivet er for ''tynt'' som noen nevner over her.
Steinar S.
Synes V1 var en helt grei komp av bildet. Fine farger og samtidig dokumentasjon av gammel redskap som ike lenger er i bruk.
Rolf J.
V2 er nesten ''perfekt'' i mine øyne, supert utsnitt, flotte farger, men et lite trekk for litt uskarpt område på tuppen av nederste ''tann'' Forskjell i farge på rusten på delene skriver seg trolig fra forskjell i legering.
Synes at den grønne mosen nå kommer ennå mer til sin rett og at de visne bladet hever bildet.
God helg.
Rolf
Avsluttet .
Hei Odd Tore

For det første liker jeg lyset og fargene veldig godt i bildet ditt. Jeg synes også det er en slags tredimensjonal effekt her, det betyr for meg at du har vært veldig god med bleder og derav dybdeskarhet.

Jeg foretrekker faktisk i dette bildet at det er flest mulig tenner som kommer til syne. Selv om jeg er tilhenger av å gå tett på motivene, finner jeg det interresant at du valgte det utsnittet du gjorde i V1.

Svenn
Odd Tore S.
Takk for flere positive innspill, så får vi se hva våren bringer.
Uskarphet er det ikke lett å sikre seg mot når stor blender er ønsket for å holde bakgrunnen uskarp. Der duger ikke kobinasjonen av søker og fotograf helt.
Jeg fant forresten et bilde av en nokså lik traktortrukket selvbinder i en bok fra 1940, fra før traktorene hadde kraftuttak.
Odd Tore
Anniken S.
Et spennende utsnitt som tiltaler meg. Litt uvanlig å beholde fargene i et slikt bilde. Vanligvis ser man de i sepia eller gråtoner. Tror egentlig det fasinerte meg litt. V1 skaper den beste komposisjonen. Liker valget av blender jeg. Syntes skarpheten sitter der den burde. Historien rundt fortelles nok best i farger ettersom den skarpe grønnfargen er med på å lage mye ut av det hele.
Annerledes og spennende rent fototeknisk.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu